

עוגת מנדרינות בחושה, מי שעוקב אחרי המדור יודע כבר שאני מטפחת גינה בחצר ובה עצים רבים, שפירותיהם תמיד מוצאים את דרכם אל המטבח שלי ומשתלבים בשלל המטעמים שאני מכינה. זו העונה של פירות ההדר, וכך יוצא שאני מכינה עוגות רבות על בסיסם כגון: עוגת מנדרינות בחושה, פאי לימון עם עננים של קצף חלבונים, עוגת תפוזים קלאסית שלא מפסיקים לישר לה את הפינות, סלטי ירק עם פלחי אשכולית אדומה או רגילה ועוד. השנה עץ המנדרינות שלנו הניב פירות גדולים, עסיסיים ומאוד מתוקים, מה שגרם לי להכין עוגה בחושה עם מנדרינות. זוהי עוגה המורכבת מחומרי גלם בסיסיים שתמיד יש בבית. החוכמה כאן היא גם בפשטות ההכנה שמניבה תוצאה טעימה מאוד: בלי הקצפות, בלי שלבי הכנה רבים, כל מה שצריך הוא קערה רחבה ועמוקה, כף, קמח, סוכר, ונותני טעם. לאחר בחישה מהירה, נוצרת עיסה ריחנית שמעבירים לתבנית ומכניסים לתנור, ותוך כ- 20 דקות ניחוח נפלא עוטף את הבית.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
טיפסקל:
אפשר להשתמש בתבניות כיכר קטנות או אז מחלקים לשתיים את כמות הבצק או יותר בהתאם לגדול התבניות בהן משתמשים.
המתכון כאן מששלב שקדים במידה ואין לכם שקדים אפשר להמיר בפתיתי קוקוס, אגוזי פקאן או אגוזי מלך או פשוט להשתמש בקמח.
החומרים לתבנית ככר ( אינגלישקייק גבוהה) אורך התבנית 27 ס"מ, רוחב 10 ס"מ גובה 8.5 ס"מ
2 כוסות קמח כוסמין בהיר מנופה או קמח רגיל
1 כף קורנפלור ( עמילן תירס)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שקדים טחונים
1/4 כוס שקדים פרוסים מולבנים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ מנדרינות
1 כף קליפה מגוררת של מנדרינה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל משובחת
לציפוי ועיטור:
3-2 כפות מיץ מנדרינות
100 גרם אבקת סוכר
לפיזור:
1 כף קליפת מנדרינה מגוררת
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הקמח, הקורנפלור, אבקת אפייה, שקדים טחונים ופרוסים, סוכר ומלח ומערבבים היטב.
בקנקן או בקערה בינונית שמים את הביצים, מיץ המנדרינות , קליפת המנדרינות והלימון המגוררות מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
יוצרים במרכז תערובת היבשים עם הקמח גומה ולתוכה יוצקים את הנוזלים בקנקן תוך כדי ערבוב ובחישה במטרפה עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. משמנים היטב את תבנית הככר ומעבירים לתוכה את עיסת הבצק. מחליקים את פני העיסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות. אופים במשך כ- 45-40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומניחים על רשת קירור.
להכנת הציפוי: מניחים את כל החומרים בקערית ומערבבים לקבלת בלילה חלקה. מצפים את פני העוגה הקרה או פושרת בציפוי ומחליקים לשכבה אחיד. מפזרים על פני העוגה ולאורכה את קליפת המנדרינה.
סטילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
התבנית שבתמונה היא חד פעמית ?
הי שירי
לא:) זו תבנית מקרמיקה
היי,
אפשר בתבנית 22?
הי ריקי
כן אפשר בטח תקבלי עוגה גבוהה במיוחד :)