

קל וחומר
העוגה הבחושה שכאן מורכבת מחומרי גלם בסיסיים שתמיד יש בבית ומכל מה שנמצא במזווה. פשוט מערבבים הכל יחד, מכניסים לתנור וקוצרים את השבחים מכל מי שטועם
אני בטוחה שהתמונה הבאה מוכרת לכם: הטלפון מצלצל, אתם עונים, ומהצד השני מודיעים חגיגית שקופצים אליכם לביקור קצר.
אתם מנתקים את הטלפון, ומיד מחפשים מוצרים וחומרי גלם ראויים כדי שיהיה מה להגיש לאורחים.
ברגע זה החלטתי להכין עוגה בחושה, ובחרתי בגרסה הפשוטה, מהירה וקלה. שאינה דורשת שום דבר מיוחד.
מספיקה קערה רחבה ועמוקה, כף, מוצרים בסיסים כמו: קמח, סוכר, ונותני טעם- נטיפי שוקולד, אגוזים, או חתיכות תפוחי עץ.
במתכון הזה אתם מוזמנים להיות יצירתיים, ולהוסיף לעיסה פירות טריים, פירות מיובשים, לשלב בין מיץ ליוגורט או שמנת אגוזים וצימוקים בקיצור כל מה שיש.
הכל נכנס לקערה, מקבל בחישה מהירה, וכשנוצרת עיסה ריחנית, פשוט מכניסים לתנור.
בלי הקצפות, בלי שלבי הכנה, הכי בסיסי שאפשר. תוך 20 דקות ניחוח נפלא עוטף את הבית ומקבל את פני האורחים.
אגב ,במקום קרם וציפוי , אני יוצקת על העוגה בעודה חמה סירופ מייפל, ומעטרת אותה במעט אגוזים קצוצים (או בגרגירי שומשום לפני האפייה).


עוגת מייפל בחושה
החומרים לתבנית 2 אינגלישקייק
4-3 ביצים לפי (4 קטנות 3 גדולות)
1/4 1 כוסות סוכר דמררה או רגיל
2 שקיות סוכר וניל או 3-2 טיפות תמצית וניל
1/2 כוס שמן
2 כוסות מיץ תפוזים טרי (אפשר לשלב עם שמנת, או יוגורט אם לא מעוניינים בגרסת הפרווה )
1/2 2 כוסות קמח, מנופה (אפשר כוסמין
1 אבקת אפייה
קורט מלח
להרטבת העוגה:
1/2 כוס מייפל


אופן ההכנה:
מכניסים לקערה רחבה את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן, מיץ תפוזים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקמח, אבקת האפייה, והמלח, ומערבבים היטב לקבלת עיסת בצק חלקה וללא גושים.
משמנים שתי תבניות כיכר ( אינגלישקייק) ומקמחים קלות או מרפדים רק בנייר אפייה. מחלקים את העיסה בין שתי התבניות ומשטחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים במשך 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש.
מוציאים ומנחים על רשת ברזל, מחוררים בקיסם מספר חורים על פני העוגה ובעזרת סכין משחרירים קלות את העוגה מדפנות התבנית, ויוצקים מעל את המייפל.
המייפל נספג מיד בעוגה, ושומר על הלחות והרכות שלה.


- טיפסקל להצלחה וגיוון
עוגות בחושות לובשות ופושטות צורה בהתאם לתוספות כמו תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות, פירות טריים ועוד.
אלו מעשירים את העוגה ומקנים לה עסיסיות ורכות נהדרת. אל תפחדו להוסיף אגסים, שזיפים, בננות, דלועים, גזר וכמובן תפוחים.
גם התבלינים יוצרים קשת של ניחוחות וטעמים – אל עיסת הבצק מוסיפים תבלינים כמו זנגביל, ציפורן, קינמון, הל, ואגוז מוסקט לפי הטעם האהוב עליכם.
אפשר לפזר על פני הבצק שומשום, שקדים או אגוזים. אפשר גם בלי שום תוספת, כמו כאן.
במקום שתי כוסות מיץ תפוזים, אפשר להחליף בכוס מיץ תפוזים וכוס יוגורט או שמנת.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אם שמים נייר אפייה אין צורך לשמן אותו?
הי יעל
לא את לא צריכה לשמן את נייר האפייה
היי פסקל
העוגה עכשיו בתנור , הכנתי עם 2 כוסות מיץ +שמנת, לא שמתי לב שכתבת שהשמנת יכולה להחליף כוס מיץ אחת , האם זה יפגע במרקם העוגה? וגם האם 3 טיפות תמצית וניל משתוות ל 2 שקיות סוכר וניל ?
תודה מראש
הי יעל
אני מבינה נכון הכנסת את המיץ ( 2 כוסות ) וגם עוד שמנת ?
אם כך יש בעיה זה יצא דליל מאוד ולא מחזיק
וברור שיפגע במרקם העוגה
לגבי הווניל תלוי איזה סוג הווניל מהתמציות שהיפר או הסמיכה המשובחת . המשובחת היא הכי טובה ומספיק מעט ממנה
אכן כן, אבל יצא בסדר, לא ממש דליל אם התכוונת לבלילה לפני האפייה, עד כה חוסלה חצי עוגה😄,
תודה לך על ההתייחסות וחג שמח ובריא!!!!!!
וווייי יעל
איזה יופי שלא נהרסה
ממש דאגתי שתתאכזבי
אבל יופי חוסלה חצי אני שמחה :)
חג שמח ושקט
וואו עוגה ממש טעימה!!! שילבתי תפוזים ויוגורט ויצא מרקם רך ומדהים… תודה
הי שילת
ממש שמחה :)
היי פסקל, אפשר להחליף את כל המיץ ביוגורט/שמנת? או לא לוותר על המיץ? תודה מראש על העזרה
הי לירי
אפשר אבל שימי לב למרקם של הבצק ומידת הדחיסות
מה גודל התבנית?
האם ניסית לעשות עם קמח כוסמין מלא?
הי דינה
תבנית כיכר רגילה סטנדרטית
כן את יכולה להשתמש בקמח כוסמין יכול להיות שיהיה צורך להוסיף מעט מים , מיץ או חלב