עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט

עוגה נהדרת למי שאוהבים את חמצמצות היוגורט, המשתלב נהדר עם מוס שוקולד לבן, טחינה וסילאן.

הבסיס לעוגה הוא בישקוטים (לשונות חתול) אפשר גם לגוון בעוגיות אוראו או בבסיס טורט מוכן, הבסיס הכי פשוט שאתם מכירים.

הכנת עוגה זו דורשת מעט עבודה, אבל היא אינה מורכבת.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם

 

עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט

למוס שוקולד לבן:

1 ביצה גדולה

1 חלמון גדול

200 גרם שוקולד לבן, מומס

1/4 כוס חלב

1/2 שקית (7 גרם ) ג'לטין

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

3 כפות סוכר

לתחתית התבנית:

1 חבילה לשונות חתול או תחתית דקה של עוגת תופין מוכנה

1/2 כוס חלב

למלית יוגורט:

1/4 כוס חלב

1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין

1 שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

2 כפות סוכר

1 גביע יוגורט (150 גרם)

להברשה:

2 כפות סילאן

2 כפות טחינה גולמית

לציפוי:

1/4 כוס תלתלי שוקולד לבן

1/4 כוס תלתלי שוקולד מריר

1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה – מוקצפת עם כף סוכר לקצפת יציבה

 

עוגת-מוס שוקולד לבן ויוגורט
עוגת-מוס שוקולד לבן ויוגורט

אופן ההכנה:

טורפים בקערית בעזרת מטרף קטן את הביצה והחלמון לבלילה תפוחה ומבליעים בתנועות מהירות בשוקולד המומס.

ממיסים את הג'לטין בחלב מעל לסיר עם מים (בסיר כפול אמבט מרים – בן מרי), מוסיפים את הג'לטין המומס תוך כדי בחישה אל בלילת השוקולד הלבן.

מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר לקבלת קצפת יציבה, ומבליעים בהדרגה (בפעם פעמיים) בבלילת השוקולד.

טובלים קלות את לשונות החתול בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. יוצקים עליהם את מוס השוקולד. סוגרים את התבנית בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר 2-3 שעות עד שהמוס מתייצב.

להכנת מלית יוגורט- ממיסים את הג'לטין בחלב בסיר קטן מעל לסיר עם מים (בסיר כפול). מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הג'לטין המומס והיוגורט אל תוך הקצפת (בפעם פעמיים) בהדרגה עד לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה מעל לשכבת מוס השוקולד הלבן ומשטחים. סוגרים שוב בניילון נצמד, מאחסנים במקרר 2-3 שעוד עד שהמוס מתייצב.

מערבבים בקערית את הסילאן והטחינה, מזלפים קלות על פני המוס,מפזרים מעל תלתלי שוקולד מריר ושוקולד לבן.

מכניסים את הקצפת המוכנה לשקית זילוף בעל צנטר משונן ומזלפים סביב דפנות המוס. שומרים במקרר עד להגשה.

החומרים לתבנית: קפיצית בקוטר 24 ס"מ או כל צורה אחרת משומנת

טיפסקל

במקום לשונות חתול ניתן להשתמש גם בבסיס בצק מוכן. העוגה מתאימה להקפאה.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here