פורים הוא חג אהוב על הבוגרים והילדים. לכן השנה בחרתי להכין עוגה מעניינת המשלבת בתוכה משלוח מנות למשפחתי. השתמשתי בעוגת מוס גבינה האהובה ושילבתי בתוכה הפתעה עם מבחר פינוקי שוקולד קליק שילדיי אוהבים. העוגה מורכבת אך עשירה וחגיגית כיאה לפורים, רצוי להכינה לפחות יום קודם כי המוס צריך להתייצב. אתם ממהרים הכינו עוגה אחת שלמה ואם אתם רוצים כמוני להפתיע את הילדים הכינו עוגות אישיות, אלו יהפכו מהר מאוד לפינוק ומשלוח מנות אישי ומפתיע לכל ילד.

החומרים: לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או כ- 10 עוגות אישיות בקוטר 9 ס"מ

לבסיס קורנפלקס קליק:

3 חבילות קליק קורנפלקס

6 יחידות ביסקוויט פתי בר שוקולד טחונים

2 כפות שקדים טחונים דק

60 גרם חמאה מומסת

למוס גבינה ושוקולד לבן:

4 חלמונים

3 כפות אבקת סוכר

1 כף מים

1/2 שקית ג'לטין (8 גרם)

2 כפות מים (40 גרם) – להמסת הג'לטין

200 גרם גבינת שמנת

400 גרם גבינה לבנה 9%

200 גרם שוקולד לבן מומס (במקרוגל או בבן מארי –אמבט מרים)

קליפה מגוררת מלימון אחד

2-1 טיפות תמצית וניל

350 גרם שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

 

עוגה גדולה ועוגה אישית מכילות משלוח מנות קליק בתוכן

 

להפתעה במוס הגבינה:

1/2 -1חבילת קליק כריות

לציפוי שוקולד לבן:

150 גרם שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

לעיטור:

1/4 חבילת קליק קורנפלקס

 1 חבילת קליק חום לבן

1/2 – חבילת קליק סוכריות קופצות ופצפוצים גרוס גס

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את  קליק הקורנפלקס, הביסקוויטים הטחונים והשקדים הטחונים מערבבים ויוצקים את החמאה המומסת מערבבים יחד. ומרפדים בתערובת את תחתית התבנית ואו תחתיות תבניות אישיות. מכניסים למקרר לרבע שעה  להתייצבות.

להכנת מוס הגבינה –מקציפים במערבל חשמלי החלמונים ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והמים תוך הקצפה מקציפים עד לקבלת קצף סמיך.

בקערית ממיסים את הג'לטין עם המים במיקרוגל כ-20 שניות ומוסיפים לקציפת החלמונים.

מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים 1/3 מהכמות אל קציפת החלמונים מבלעים בתנועות קיפול ומוסיפים את יתר הגבינות, מבלעים לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מוסיפים אל הקציפה והגבינות את השוקולד הלבן המומס, קליפת הלימון המגוררת ותמצית הוניל. מקציפים במערבל החשמלי את השמנת תוך הוספת אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומבליעים בקציפת החלמונים והגבינות.

הרכבת העוגה- מוציאים את התבנית או התבנית עם תחתית הקורנפלקס קליק מהמקרר ויוצקים מעל את מוס הגבינה, דוחסים אל תוך מוס הגבינה את כריות הקליק מסביב ובמרכז. מכסים בניילון ניצמד ושומרים במקפיא לילה.

להכנת ציפוי שוקולד לבן – יוצקים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים היטב להמסה חלקה ואחידה. מצננים מעט.

מחלצים את העוגה מהתבנית ואו התבניות ויוצקים את הציפוי באופן אחיד על פני העוגה או העוגות האישיות מצננים ומעטרים מסביב לעוגה ולתחתית בקורנפלקס קליק, על פני העוגה בקליק שחור לבן ובמרכז העוגה קליק סוכריות קופצות ופצפוצים גרוסים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here