Jump to recipe

לקח לי זמן עד שלמדתי לאהוב את המרקם שמקבלים פירות כשהם משולבים בתוך עוגות. זו אהבה שנבנתה בהדרגה, אבל מרגע שנשבתי בקסם של הפרי לא יכולתי יותר לוותר על הטעם הנפלא שלהם. בזכות הצבעוניות המנוקדת והמרקם הדחוס, הפריך והמפתיע. לפניכם דוגמה אחת מיני רבים, עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל. עוגה בחושה משובצת באוכמניות טריות המקנות לעוגה לא רק טעם נפלא אלא גם גוון יפיפה בעת פריסתה.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל

החומרים (לתבנית מלבנית באורך 27 ס״מ, רוחב 10 ס״מ וגובה 7 ס״מ):

לבצק:

1 כוס סוכר

2 כפיות קליפת לימון, מגוררת (אפשר תפוז)

1/2 כוס שמן (או סויה, חמניות, תירס)

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים L

2 כפות מיץ לימון

1 גביע קטן (150 גרם) יוגורט 3% (או אשל או שמנת חמוצה) אפשר סויה

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1.5 כוסות קמח, מנופה

200 גרם אוכמניות טריות או קפואות (אפשר להחליף בפרי יער אחר כמו פטל אדום או שחור, טרי או קפוא)

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל
עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל

לשטרויזל:

1/2 כוס קמח, מנופה

1/4 כוס סוכר דמררה

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות או מחמאה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק – מניחים בקערה רחבה את הסוכר וקליפת הלימון המגורר ומערבבים היטב במטרפה. מוסיפים תוך כדי ערבוב וטריפה את השמן, תמצית הווניל והביצים בזו אחר זו, בטריפה מהירה. טורפים היטב במשך שתיים שלוש דקות.

מוסיפים תוך בחישה את מיץ הלימון והיוגורט, ומבלעים בבלילה בטריפה.  מוסיפים אבקת אפייה, מלח וקמח. מערבבים עד שהקמח נטמע בעיסת הבצק.

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל
עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל מראה החיתוך

מוסיפים לעיסת הבצק חצי מכמות האוכמניות ומבלעים אותן היטב בעיסת הבצק. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים. מפזרים את יתר האוכמניות לאורך הבצק ובעזרת כף דוחסים אותן קלות אל עיסת הבצק.

הכנת השטרויזל – מניחים את כל חומרי השטרויזל בקערית ומוללים באצבעות לקבלת תערובת פירורית. מפזרים לאורך העוגה את הפירורים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום 170-180 מעלות במשך כ-30 דקות. מניחים מעל רדיד אלומיניום וממשיכים באפייה עוד 25-30 דקות (תלוי בתנור). אופים עד אשר שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לכלי הגשה.

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל

דרגת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: כשעה ו-15 דקות

סוג המנה: חלבי

סטיילינג וצילום:פסקלפרץ-רובין

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

 lemon cake with fresh blueberries and streusel topping. This cake is extremely tasty, and it is exciting to slice into it and see the beautiful blueberries hiding inside.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי
      אפשר רפרפת סויה או אחר מהקיימים בשוק כמוכן את החמאה להחליף המחמאה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here