

לקח לי זמן עד שלמדתי לאהוב את המרקם שמקבלים פירות כשהם משולבים בתוך עוגות. זו אהבה שנבנתה בהדרגה, אבל מרגע שנשבתי בקסם של הפרי לא יכולתי יותר לוותר על הטעם הנפלא שלהם. בזכות הצבעוניות המנוקדת והמרקם הדחוס, הפריך והמפתיע. לפניכם דוגמה אחת מיני רבים, עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל. עוגה בחושה משובצת באוכמניות טריות המקנות לעוגה לא רק טעם נפלא אלא גם גוון יפיפה בעת פריסתה.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
עוגת לימון עם אוכמניות ושטרוייזל
החומרים (לתבנית מלבנית באורך 27 ס״מ, רוחב 10 ס״מ וגובה 7 ס״מ):
לבצק:
1 כוס סוכר
2 כפיות קליפת לימון, מגוררת (אפשר תפוז)
1/2 כוס שמן (או סויה, חמניות, תירס)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים L
2 כפות מיץ לימון
1 גביע קטן (150 גרם) יוגורט 3% (או אשל או שמנת חמוצה) אפשר סויה
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות קמח, מנופה
200 גרם אוכמניות טריות או קפואות (אפשר להחליף בפרי יער אחר כמו פטל אדום או שחור, טרי או קפוא)


לשטרויזל:
1/2 כוס קמח, מנופה
1/4 כוס סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות או מחמאה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק – מניחים בקערה רחבה את הסוכר וקליפת הלימון המגורר ומערבבים היטב במטרפה. מוסיפים תוך כדי ערבוב וטריפה את השמן, תמצית הווניל והביצים בזו אחר זו, בטריפה מהירה. טורפים היטב במשך שתיים שלוש דקות.
מוסיפים תוך בחישה את מיץ הלימון והיוגורט, ומבלעים בבלילה בטריפה. מוסיפים אבקת אפייה, מלח וקמח. מערבבים עד שהקמח נטמע בעיסת הבצק.


מוסיפים לעיסת הבצק חצי מכמות האוכמניות ומבלעים אותן היטב בעיסת הבצק. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים. מפזרים את יתר האוכמניות לאורך הבצק ובעזרת כף דוחסים אותן קלות אל עיסת הבצק.
הכנת השטרויזל – מניחים את כל חומרי השטרויזל בקערית ומוללים באצבעות לקבלת תערובת פירורית. מפזרים לאורך העוגה את הפירורים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 170-180 מעלות במשך כ-30 דקות. מניחים מעל רדיד אלומיניום וממשיכים באפייה עוד 25-30 דקות (תלוי בתנור). אופים עד אשר שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לכלי הגשה.
דרגת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: כשעה ו-15 דקות
סוג המנה: חלבי
סטיילינג וצילום:פסקלפרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
lemon cake with fresh blueberries and streusel topping. This cake is extremely tasty, and it is exciting to slice into it and see the beautiful blueberries hiding inside.
Lemon cake with blueberries and streusel topping
Ingredients
- 1 cup sugar
- 2 tsp. lemon (or orange) zest
- ½ cup canola (soy, sunflower or corn oil)
- 1 tsp. vanilla extract
- 2 large eggs
- 2 Tbsp. lemon juice
- 1 small container (150 gr.) yoghurt 3% fat (or eshel or sour cream)
- 1 packet of baking powder
- ¼ tsp. salt
- 1.5 cups flour, sifted
- 200 gr. fresh or frozen blueberries (or other berries)
- Streusel topping:
- ½ cup flour, sifted
- ¼ cup demerara sugar
- 50 gr. cold butter, cut into pieces
Instructions
- To prepare the batter, add the sugar and lemon zest to a large bowl and mix with a whisk. While mixing vigorously, add the oil, vanilla, eggs (one at a time). Keep mixing for another 2 to 3 minutes.
- While mixing, add the lemon juice and yoghurt to the batter. Add the baking powder, salt and flour. Keep mixing until smooth.
- Add half of the blueberries, and mix well. Line your pan with baking paper and pour the batter into the pan. Flatten the batter. Sprinkle the rest of the blueberries on top of the batter, and gently press them into the batter with a spoon.
- To prepare the streusel, add all of the ingredients to a bowl, and combine using your fingers. Sprinkle the streusel on top of the batter.
- Bake in an oven that has been preheated to 170° or 180° for 30 minutes. Then, cover with aluminum foil and continue baking for another 25-30 minutes, until a toothpick inserted in the middle comes out with a few wet crumbs on it. Take the cake out of the oven, and let it cool.
- Level of difficulty: Easy-medium.
- Time: 75 minutes.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אפשר תחליפים שהעוגה תהיה פרווה?
הי
אפשר רפרפת סויה או אחר מהקיימים בשוק כמוכן את החמאה להחליף המחמאה