עוגה פשוטה וקלה להכנה, מפתיעה מטעמה המיוחד והלימוני. טעמה עדין מהשימוש בלימון. ממש פינוק אמיתי, המיועד לכל מי שאוהב לארח ולהכין מטעמים מושקעים ללא מאמץ מיוחד.

החומרים: ל- 10-8 מנות

125 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

1/2 1 כפות קליפת לימון מגוררת

2 ביצים טרופות

1/2 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס שמנת חמוצה

1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

מקציפים בקערתמיקסר את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את הביצים ומקציפים היטב. מקפלים לתוך התערובת את הקמח,השמנת החמוצה ומיץ הלימון.

מעבירים מיד את התערובת לתבנית ריבועית של 20 ס"מ משומנת היטב. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ' במשך 40 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

פורסים את העוגה לפרוסות ומגישים חמה עם שמנת מתוקה מוקצפת.

 

המתכון מתוךספרה של דונה היי, בהוצאת כנרת.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

6 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here