עוגת לימון ויוגורט

בחצר ביתי עץ הלימון זקוף קומה, משובץ בשפע לימונים. הניגוד בין הצבע הירוק הכהה של עלי העץ לצבע הצהוב הבוהק  של הלימונים – מדהים ביופיו. כשהתקרבתי לעץ הלימון לאחרונה, מיד נשלפה  מצלמתי והתחלתי לצלמו מכל זווית  אפשרית, משתאה לנוכח יופיו. הופתעתי מכמות הלימונים שהניב העץ השנה, ולא האמנתי למראה גודלם: הם היו  ממש ענקיים. קטפתי את אלו שהיו קרובים אלי וערמתי בסלסלה רחבה.  שטפתי , ניקיתי, ניגבתי ויבשתי אותם היטב.

צריך לבדוק את איכות הלימון?  ברור. חציתי לימון לשניים, ולמרבה הפתעתי לא היו בו חרצנים. חציתי עוד לימון ועוד אחד והבנתי שהשנה העץ הניב לימונים ללא חרצנים. מכאן הדרך למטבח הייתה קצרה. הכנתי מנת עוף קלילה עם לימון,  לימונים כבושים, פאי לימון עוגיות לימוניות חמצמצות  ועוגת לימון יוגורט עסיסית בניחוח לימוני, קלה להכנה וטעימה מאוד.

מה שמשמח בהכנת עוגת הלימון שהיא מהירת הכנה אין צורך במערבל חשמלי, אין צורך בהקצפת ביצים ו/או הפרדת ביצים. מספיקים קערה ומטרפה, ערבוב קצר ושליחה לאפייה . אפשר כמובן לגוון בתיבולים שונים כמו: קינמון או תפוז. בנוסף אפשר בהחלט להחליף את  היוגורט בשמנת חמוצה ואו שמנת להקצפה. אני מצאתי שהשימוש ביוגורט הקנה לעוגה מרקם קליל ואוורירי מה גם שעל הדרך חסך במעט קלוריות. זו עוגה שמכינים במהירות ואוכלים לצד כוס תה מהביל ונהנים מכל נגיסה ביום קר וגשום.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

 

עוגת לימון ויוגורט
עוגת לימון ויוגורט

טיפסקל:

שימו לב, חשוב מאוד לא לערבב יתר על המידה את הבצק

בחישה מוגזמת לא תאפשר אווריריות ורכות לעוגה.

 

עוגת לימון ויוגורט

החומרים לתבנית בגודל 20+30

מיץ וקליפה מלימון אחד גדול ( צריך  1/2 כוס מיץ ו1 כף גדושה של קליפת לימון מגוררת)

1 גביע יוגורט 150 מ"ל

3/4 – 1 כוס סוכר ( תלוי בדרגת מתיקות רצויה. לטעמי מספיק – 3/4 כוס אך יש שמעדיפים מתיקות נוספת בגלל הלימון)

4 ביצים  M

3/4 כוס שמן

2-1 טיפות תמצית וניל איכותית

1/4 1 כוסות קמח מנופה

1 כף אבקת אפייה  ( אפשר להשתמש בקמח תופח מאליו או אז אין צורך באבקת האפייה

 להשקות את העוגה:

1/4 -1/2 כוס חלב  מעורבב עם טיפה תמצית וניל או קינמון

עוגת לימון ויוגורט
עוגת לימון ויוגורט

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות . בינתיים לתוך קערה רחבה יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת מוסיפים את היוגורט ומערבבים בטרפה. מוסיפים את הסוכר והביצים וטורפים היטב יחד תוך הוספה הדרגתית ובערבוב את השמן והווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים לקבלת עיסה אחידה. אל תערבבו יתר על במידה רק עד לאיחוד החומרים. משמנים את תבנית האפייה ומעבירים אליה את עיסת הבצק ומחליקים .

מכניסים מיד לאפייה בתנור החם. אופים במשך 20- 25 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא קי ויבש.

מוציאים ומצננים קלות. מוזגים מעט חלב על פני העוגה ומגישים לצד שמנת חמוצה או קצפת מתוקה מוכנה..

 

עוגת לימון ויוגורט
עוגת לימון ויוגורט

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי אורה
      אין צורך לחמם את החלב
      אפשר להחליף בסירופ סוכר
      או בכף ריבה מדוללת במים חמימים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here