הוא נראה כמו לימון, אך הוא קטן יותר, ירוק יותר ומלא יותר במיץ בעל חמיצות מעודנת. הליים הוא פרי עשיר ברכיבים תזונתיים שתורם רבות לבריאות הגוף.

מוצאו של הליים, ממשפחתההדרים, בדרום־מזרח אסיה, בעיקר הודו. הוא גדל גם במקסיקו, ברזיל, פלורידה,קליפורניה וטקסס.

בשנים האחרונות הליים גדל בצפון הארץ בחוות תקוע, המשווקת את המוצר לחנויות ברחבי הארץ.

עונת הליים מתחילה לקראת הקיץ.

לכן עכשיו הם מככבים בשווקים, ואפשר להכין מהם ובשילובם מבחר מטעמים כמו עוגות,סלטים ורטבים ואפילו לשדך

להם דגים, או כמובן לשלבם בהכנת קוקטיילים (אלוכוהוליים או לא).לליים קליפה ירוקה ודקה, ולא תמצאו בו חרצנים.

לכבוד עונת הליים, כך תאפו עוגת ליים מפתיעה וקלילה המשלבת שמן זית עוגה מפתיעה וקלילה.

 

קטן יותר, ירוק יותר ומלא במיץ
קטן יותר, ירוק יותר ומלא במיץ

החומרים: ל-2 תבניות אינגליש או תבנית עגולה 24-26 או 14 מאפינס

4 ליים – קליפה מגוררת ומיץ

1 כוס שמן זית או אחר

4 ביצים

1/4 1 סוכר

2 כוסות קמח תופח, מנופה

לציפוי:

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

1 כף מיץ ליים + 3 כפות מים (או רק מים)

קליפה מגוררת מ-1 ליים

לעיטור:

קליפת ליים מגוררת

אופן ההכנה:

טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים תוך כדי בחישה את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.

מעבירים את בלילת הבצק לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' במשך כ 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.

בקערה בינונית מערבבים את חומרי הציפוי לנוזל סמיך (במידה והבלילה סמיכה מידי מוסיפים עוד כף מים) .

יוצקים את הציפוי על העוגה ונותנים לציפוי לנזול לשולי העוגה. מפזרים על פני ציפוי העוגה מעט קליפת ליים מגוררת.

 

מפתיעה וקלילה. עוגת ליים ושמן זית
מפתיעה וקלילה. עוגת ליים ושמן זית
  • טיפסקל

כשקונים ליים, בוחרים את הפירות המוצקים והכבדים ביחס לגודלם, בעלי קליפה מבריקה וגוון ירוק עמוק ללא כתמים חומים.

ללים יש נטייה להפוך לצהוב עם הבשלתו, אך טעמו משובח יותר כאשר הוא עדיין ירוק.

בהכנת עוגה, אפשר לוותר על הכנת הציפוי. במקרה זה מוסיפים לחומרי העוגה עוד 1/4 כוס סוכר.

צילום: בועז לביא

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here