עוגת טחינה וסילאן

לנפלאות הטחינה כבר כולם נחשפו, אם מערבבים דבש וטחינה במקרה זה סילאן-דבש תמרים מקבלים  חלבה, עוגה

זו נשענת על השילוב הזה ויחד עם השמנת מקבלים עוגה נהדרת.

עוגת טחינה וסילאן

החומרים: לתבנית כיכר 30 ס"מ, משומנת

2 ביצים גדולות

1 כוס סוכר

7 כפות טחינה גולמית

1/3 כוס סילאן –דבש תמרים

1 גביע שמנת מתוקה

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

1 כפית אבקת אפייה

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים

1/2 כוס חוטי חלבה

לסירופ:

1/2 כוס מים

1/2 כוס  סוכר

1 כף  רוזטה – תרכיז שקדים

 

אופן ההכנה:

מקציפים ביצים וסוכר בקערת מערבל  במשך 3-4 דקות או עד לקבלת עיסה תפוחה מאוד.

בקערה קטנה מערבבים טחינה וסילאן עד לקבלת קרם חלק ללא גושים. מוסיפים לקערת הביצים ומקציפים

לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את השמנת וממשיכים להקציף לעיסה חלקה.

מערבבים בקערה את הקמח ואבקת אפייה. מבלעים בשתיים שלוש פעמים בעיסת הבצק עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצקים את עיסה הבצק לתבנית, מפזרים על פני העוגה את השקדים וחוטי חלבה, מכניסים לתנור ואופים במשך 50

דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים. חשוב לא לאפות את העוגה יותר מידי כדי לא לייבשה.

הכנת הסירופ – מבשלים מים וסוכר בסיר קטן , ללא מכסה על  להבה  גבוהה תוך ערבוב להמסת הסוכר.

מנמיכים את הלהבה  ומבשלים כ-3-4 דקות.מסירים מהלהבה, מוסיפים את תרכיז השקדים-רוזטה ומצננים.

מושחים את העוגה בסירופ הסוכר בעודה חמה ומצננים כשעה.

 

 

טחינה וסילאן
טחינה וסילאן

 

  • טיפסקל 

רוצים לתת לעוגה פן טבעי ובריא?

מספיק שתחליפו סוכר לבן בסוכר חום, קמח לבן בקמח מלא. הגדילו את כמות הנוזלים  בעוד חצי כוס.

גוונו את הטעם במעט אגוזים  וקשטו בגרגרי שומשום ושיבולת שועל.

 

צילום:  אנטולי מיכאלו מתוך הספר "העוגות של פסקל"

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

6 תגובות

    • הי מארי
      תודה, את יכולה להחליף עם תמצית אחרת וניל, רום או לוותר אין בעיה
      אני אוהבת את טעם השקדים :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here