היא נימוחה, נשמרת במיטבה כמה ימים ולא מפסיקה לקצור שבחים.

זו התקופה של אחרי החגים הכול כך מוזרים וכולנו מנסים לחזור לשגרה הברוכה. חשבתי שהכי נכון קל וטעים להכין עוגה בחושה,

זו המורכבת מחומרי גלם בסיסיים המצויים תמיד בבית. ההכנה היא קלה והטעם פשוט נפלא.

הרעיון הוא שמערבבים הכל יחד, מכניסים לתנור וקוצרים את השבחים מכל מי שטועם. אני אוהבת להכין עוגה בחושהעוגת מנדרינות בחושה  כי היא עוגה שנוחה  לשינוע, אפשר להכינה בתבנית אלומיניום או תבניות כיכר מעוטרות הקיימות בשפע במרכולים ובכך הן משלימות את מראה העוגה כאשר מגישים אותה כתשורה. מהכמות כאן אפשר לצקת לשלוש תבניות כיכר מאלומיניום או קרטון מעוטר.

מרקם העוגה נימוח והיא נשמרת במיטבה לפחות ארבעה ימים. אפשר לשלב בבצק אבקת קקאו או תוספות כמו פירות מיובשים, אגוזים, צימוקים, פירות מסוכרים ועוד…

חשוב לעטוף את התבניות אחרי האפייה, והצינון תחילה ביריעת ניילון ניצמד ומעל רדידי אלומיניום ולסגור היטב והדוק. לגבי רדידי אלומיניום, שימו לב ישנם סוגים שונים השתמשו הפעם בסוג העבה יותר.

לפניכם מתכון לעוגה הכי קלה והכי טעימה, אשר נראית פשוטה אך טעמה נפלא וממכר. חסרונה היחיד – היא נגמרת מהר מדי…

 

טיפסקל להצלחה וגיוון

עוגות בחושות לובשות ופושטות צורה בהתאם לתוספות כמו תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות, פירות טריים ועוד..

גם התבלינים יוצרים קשת של ניחוחות וטעמים – אל עיסת הבצק מוסיפים  תבלינים כמו זנגביל, ציפורן, קינמון, הל, ואגוז מוסקט לפי הטעם האהוב עליכם.

אפשר לפזר על פני הבצק  שומשום, שקדים או אגוזים. אפשר גם בלי שום תוספת, כמו כאן.

במקום שתי כוסות מיץ תפוזים, אפשר להחליף בכוס מיץ תפוזים וכוס יוגורט או שמנת.

 

 

עוגת וניל בחושה בניחוח תפוז

החומרים: לתבנית 2 -3 תבניות ככר תלוי בסוג התבנית

4-3 ביצים לפי (4 קטנות 3 גדולות)

1/4 1 כוסות סוכר דמררה או רגיל

2 שקיות סוכר וניל או 3-2 טיפות תמצית וניל משובחת

1/2 כוס שמן

2 כוסות מיץ תפוזים טרי  (אפשר לשלב עם שמנת, או יוגורט אם לא מעוניינים בגרסת הפרווה  )

1/2 2 כוסות קמח, מנופה (אפשר קמח כוסמין)

1 אבקת אפייה

קורט מלח

לעיטור:

1-3/4 כוס שקדים מובנים פרוסים

אפשר לגוון ולעטר את העוגה עם נטיפי שוקולד, גרגרי שומשום שביבי קוקוס בקיצור עם כל מה שתרצו.

לפיזור:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה רחבה  את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן, מיץ תפוזים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקמח, אבקת האפייה, והמלח,  ומערבבים היטב לקבלת עיסת בצק חלקה וללא גושים.

משמנים את התבניות כיכר ( אינגלישקייק) ומקמחים קלות או מרפדים רק בנייר אפייה. מחלקים את העיסה בין התבניות ומשטחים. מפזרים את השקדים הפרוסים על פני ככרות העוגות.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים במשך 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומנחים על רשת ברזל. בעזרת סכין משחרירים את הדפנות ומצננים. בוזקים מעט אבקת סוכר.

 

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

30 תגובות

  1. שלום,
    בחומרים כתוב:
    2 כוסות מיץ תפוזים טרי (אפשר לשלב עם שמנת, או יוגורט אם לא מעוניינים בגרסת הפרווה )
    כיצד לשלב ?
    להחליף כוס מיץ בגביע שמנת ?

    תודה מראש

    • הי חגית
      הכוונה היא שאם מעוניינים בגרסה חלבית אפשר כמו שכתב כוס מיץ וגביע יוגורט או שמנת ואם רוצים לדלג על המיץ משתמשים באותה כמות מיץ כיוגורט כלומר 2 גביעיים

    • הי מרים
      האמת אני לא כל כך זוכרת את השם , סלחה :)
      זוכרת את המורה לתזונה חיה גיל ז"ל שלמדה אותי והייתה עוד מורה יפה לא זוכרת שם משפחה
      בכל מקרה תודה רבה וסלחה :)