רגע לפני שהחג כאן, מחפשים עוגה קלה מהירה ושתמיד מצליחה? זו העוגה עבורכם! קבלו מתכון לעוגת דבש פשוטה ונהדרת בשילוב דבש וסילאן, אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק אך הפעם בחרתי לאפות דווקא בתבניות אישיות.

ישנן המון גרסאות להכנת עוגות דבש וכל אחת טובה יותר מהשנייה לכן אני תמיד משתדלת לנסות עוגה חדשה. לא פעם אני נוטה לשלב בין מספר גרסאות וכך אני מקבלת עוגה נפלאה במראה, בטעם ובפשטות ההכנה.

מה מסתתר מאחורי הדבש? יש עוגות המבוססות על שילוב בין כמויות קטנות של דבש עם תחליפים שונים כמו- תה, קפה, סוכר מקורמל, סילאן ועוד. בעוגות אלו תמיד משלבים כמויות קטנות של דבש ובכך מקטנים את עליות העוגה, אך בהחלט אין פוגעים בטעמה, לא פעם הן הרבה יותר מוצלחות. כמובן יש את עוגות הדבש הטהורות העושות שימוש בדבש איכותי ובכמות נאה ומקבלים עוגה נאה, חומה –זהובה ודחוסה. אך יש את העוגה הנהדרת המשלבת בין הדבש לביצים מוקצפות – מקבלים עוגת דבש שהיא כמו עוגת תופין.

התוספות המפנקות: אגוזים, שקדים, צימוקים, תמרים ותפוחים. אלו מקנים עסיסיות לעוגה ומהווים גורם מפתיע בכל נגיסה. חשוב לזכור שעוגות אותן מעשירים בפירות חייבים לשמור במקרר.

ליופי וצורה: אפשר לאפות עוגות הדבש בתבניות כיכר-אינגלישקיק או תבנית קפיצית או סיר פלא ועוד סוגי תבניות סיליקון מעוצבות. הצורה האהובה עלי לאחרונה היא הכנת העוגה בתבניות אישיות, כך שולטים על מספר המנות אותן אנו אוכלים ולא מיישרים כל רגע את פינות העוגה.

 

החומרים: לסיר פלא או ל- 12 תבניות אישיות

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סילאן –דבש תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך, שבורים

1 כפית מחוקה ציפורן, טחונה

3 כוסות קמח תופח, מנופה

1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה

1 כפית קפה שחור, טחון דק

1 כוס מים רותחים

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה: 

מערבבים היטב שמן, סוכר, ביצים, דבש וסילאן. מוסיפים אגוזים , ציפורן, קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.

ממיסים קפה במים רותחים, מוסיפים לתערובת ומערבבים.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

צילום: דרור כץ מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל"

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here