עוגת דבש פשוטה ונהדרת. מומלץ לאפות את העוגה בסיר פלא, או תבנית בעיצוב מעניין להגישה בשלמותה למרכז השולחן ולחתוך לעיני הסועדים. העוגה ניתנת להקפאה כמו כן אפשר להכינה בתבניות קטנות ואישיות.

עוגת דבש מבושמת

החומרים: לתבנית סיר פלא או 2 אינגליש קייק, משומנות

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס דבש

1 כפית מחוקה ציפורן, טחון

1 כפית קינמון, טחון

1/2 כפית זנגביל, טחון

3 כוסות קמח תופח, מנופה (אפשר קמח מלא, או קמח כוסמין)

1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1/2 כוס צימוקים

1 כוס קפה מוכן מאבקת נס קפה

לעיטור לפני האפייה:

1/2 כוס אגוזים, קצוצים

1 כף גרגרי שומשום

1 כף סוכר חום

1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה: 

שמים את השמן, הסוכר, הביצים והדבש בקערה גדולה וטורפים היטב, או מקציפים במערבל.

מוסיפים את הציפורן, הקינמון והזנגביל הקמח,אבקת הסודה לשתייה,אגוזים קצוצים ומערבבים היטב.

מערבבים את אבקת נס הקפה עם המים הרותחים, מוסיפים לבלילה ובוחשים היטב.

משמנים את סיר הפלא או התבניות ויוצקים לתוכו את הבלילה , מערבבים בקערית את האגוזים, גרגרי השומשום והסוכר ומפזרים על העוגה.

אופים בחום בינוני ( 180 מעלות צ') כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

 

  • טיפסקל

רוצים לקבל עוגת דבש בהירה?

החליפו את הקפה השחור בתמצית תה, או הוסיפו שתי ביצים במקום התה והקפה.

ניתן לגוון את טעמו של הדבש בתוספת מעט סילאן – דבש תמרים.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

7 תגובות

  1. את מקסימה והמתכונים שלך מצויינים. התבלינים בעוגת הדבש מזכירים לי את בית הורי.
    שנה טובה לך פסקל ותודה שאת חולקת איתנו את מיטב מתכונייך.
    ליאת סרוסי מינפק

    • הי
      יש המון גרסאות. היא מאוד נוחה ולא יבשה אבל אם את מעוניינת הוסיפי גם תפוח אפשר גם בננה

    • הי אורית
      מעולם לא הכינתי אותה רק על תפוחים או בננות אפילו עם שילוב של טחינה כדי להפוך אותה לטיבעונית כך שאיני יודעת מה להמליץ
      צריך לנסות ולראות איך זה מתנהג.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here