

לאחרונה קיבלתי עשרות פניות עם אותה בקשה: המתכון המושלם לעוגת גזר.
כתום עולה -דחוסה, עשירה, קלה להכנה: עוגת גזר היא הקלאסיקה שממשיכה להפתיע.
יש לא מעט גרסאות לעוגה הזו, כל אחת עם טוויסט אחר, אבל דבר אחד משותף לכולן: כשעובדים עם ירקות, מקבלים עוגות בחושות, עם מרקם מעט דחוס ועשיר.
עוגת גזר יכולה להיות חלבית או פרווה, פשוט מחליפים את החמאה בתחליף מתאים: שמן, מחמאה, מרגרינה או קרם קוקוס. את הגזר מגררים או מרסקים, תלוי במרקם שרוצים, ואפשר לגוון עם סוגי קמח – לבן, כוסמין, מלא, לפי ההעדפה.
טיפסקל את עוגות הגזר כדאי לאפות בתבניות מעוצבות. אם רוצים להגיש במנות אישיות השתמשו בתבניות שקעים או בעטרות נייר.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)


עוגת גזר קלה ומהירה
החומרים: (לתבנית אינגליש קייק או כיכר)
3 גזרים גדולים, מגוררים
1/2 כוס אגוזי מלך, גרוסים
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס שמן
2 ביצים M
1 כוס קמח, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
קליפה מגוררת מחצי לימון
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כוס סוכר
50 גרם רסק תפוחים
3-2 כפות מיץ תפוזים


לציפוי:
1/2 כוס קמח, מנופה
1/4 כוס אגוזים, גרוסים דק
1 כף מחמאה
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה רחבה את כל החומרים לפי הסדר ומערבבים עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
משמנים היטב את התבנית, מעבירים לתוכה את עיסת הבצק ומשטחים. בקערית נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי ובוללים יחד עד לקבלת מרקם של פירורים. מפזרים אותם על פני העוגה באופן שווה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 50-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.


דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: פרווה
הכנה, סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק







































