

מה לא נאמר עוגת גבינה של סבתא ובעיקר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד… יש לי תחושה שכל הזמן מחפשים אחר עוגת גבינה של סבתא המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגבוהה ביותר.
עדין איני מצליחה להבין מהו סוד ההילה סביב עוגות הגבינה? העוגות היחידות שמזכירות לי את ההתעסקות בהן, במסתוריות ובחשש בהכנתן הן עוגות השמרים.
בין שלל גרסאות עוגות הגבינה הנהדרות, ישנן עוגות גבינה שהן פחות מורכבות, קלות להכנה ומאוד טעימות. בימים אלו פשוט התגעגעתי לעוגה כזו כמו של פעם, לפניכם עוגת גבינה נפלאה כמו של פעם בלי ג'לטין, קצפות, ושמנות, רק גבינה. עוגה עם זיכרונות ילדות כמו של פעם, קצת אבקת סוכר לעיטור ובזה נגמר הסיפור.
עוגת גבינה זו היא האהובה עלי מכל שלל עוגות הגבינה, זו עוגה עם בסיס פריך ומלית גבינה וסולת אשר בתום האפייה מקנה את התחושה הביתית יותר מכל עוגה אחרת.
עוגת גבינה של סבתא
החומרים: לתבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
לבצק:
3/4 1 כוסות קמח, מנופה
1/2 כוס אבקת סוכר
80 גרם חמאה
1 ביצה, טרופה
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורר
למלית:
5 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן ( סה"כ 500 גר' או 1 גביע של 500 גר')
50 גרם חמאה, מרוככת
1 גביעי יוגורט (150 גרם) ( אפשר להחליף בגביע שמנת חמוצה)
1/2 כוס סולת
3 כפות קורנפלור
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים יחד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים ברדיד פלסטיק נצמד ומשהים במקרר כשעה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים את התבנית בבצק תחתית ודפנות עד לשפתי התבנית .
להכנת המלית- מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים תוך הוספה של חצי כוס סוכר. מקציפים לקבלת קצף יציב.
מניחים בקערה רחבה את הגבינה, הסוכר שנותר, החלמונים, החמאה, היוגורט הסולת והקורנפלור מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה מוסיפים את גרירת הלימון והמלח ,טורפים לבלילה אחידה.
מבליעים בתנועות קיפול את הקצף לבלילת הגבינה בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת אל הקלתית בתבנית ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה 200 מעלות צ' כ- 10 דקות מנמיכים את חום התנור לבינוני 180 מעלות צ' וממשיכים לאפות כ- 60 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו להתקרר. מעבירים למקרר. לפני ההגשה בוזקים על פני העוגה אבקת סוכר.
- טיפסקל
אם פני העוגה נבקעו, תמיד אפשר לצפות אותם בקרם או בקצפת מתוקה.
העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה, לקראת תום האפייה כעשר דקות יש לשחרר את העוגה מדופנות התבנית
בעזרת סכין ולהניח לה לסיים את האפייה ולהתקרר.
למה? אתם תראו שהעוגה עולה מאוד גבוה צריך לשחרר אותה משולי התבנית כדי שלא תתייצב על שולי דפנות התבנית ותיצמד לשולי התבנית. במקרה כזה זה עוגה כשתתקרר תצנח פנימה והשוליים לא .
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום פסקל,
תודה רבה על המתכון הנפלא, רק שאלה לגבי האפיה. ידוע לגבי עוגות גבינה שאסור לפתוח את דלת התנור עד שהעוגה מוכנה ומתקררת התוכו. את רושמת שלקראת סוף האפיה יש לשחרר את העוגה מדופן התבנית, זה אומר שצריך לפתוח את דלת התנור, להוציא אותה ממנו, ולהחזיר לתנור להמשך האפיה. האם זה לא "יפיל" את העוגה? תודה מראש לתשובתך.טלי
הי טלי
את צודקת לגבי השאלה . אך זה לא תקף לעוגה זו
העוגה עוה מאוד מעל לשפתי התבנית ויוצרת מעין פיטריה אשר מתחזקת באפייה על הדפנות ובקירור היא צונחת פנימה ויוצרת כאילו מדרגה
כדי למנוע זאות משחרים אותה קלות בעזרת הסכין מדפנות וממשיכים לאפות וכך היא מתייצבת לגובה הנכון שלה.
שלום פסקל
לגבי שחרור העוגה מדפנות התבנית תוך כדי אפיה לקראת סוף האפיה כמה זמן לפני סיום האפיה עושים זאת?
הי אטי
חמש דקות :)
פסקל
שלום פסקל, מה עושים עם ה- 5 חלמונים?
מכניסים גם אותם אחר כך לבלילה?
הי ליה
תראי בפסקה הרבעית של אופן ההכנה כתוב שמוסיפים את החלמונים עם הגבינה :)
לא מחכה לשבועות מכינה אותה מחר
הי אורלי
מחכה בסבלנות :)
היא בתנור ווואי אני מתרגשת
הי אורלי
ואני סקרנית, מחכה לדיווח מחר בבוקר :)
היי פסקל
לא יודעת אם הצלחתי לשלוח לך באינסגרם תמונה של העוגה
יצאה מדהים
תודהה
הי אורלי
לא קיבלתי האינסטגרם את התמונה
אבל אני מאוד שמחה שיצא לך מדהים
שבוע טוב
גביע יוגורט באיזה גודל? דנונה הגדול? כמה אחוזי שומן?
תודה
הי דליה
הגביע הקטן של 150גרם
פסקל
היי פסקל , אפשר במקום יוגורט ,גביע שמנת חמוצה ?
תודה ושבת שלום :)
הי ורד
כן אפשר בהחלט
פסקל
במה אפשר להחליף את הסולת כדי שהעוגה תהיה ללא גלוטן תחליפים לתחתית אני מסודרת
הי מורן
אפשר להחליף בקמח קונדיטור נטול או קמח כרגיל
תודה גדולה למתכון, פסקל :)
איזה אפקט יש לסולת במילוי? האם אפשר להמיר באותה כמות קמח? או בקמח שקדים?
האם זה ישנה את הטעם/המירקם?
הי מירה
הסולת פשוט סופגת את הרטיבות של הגבינות כך היא שומרת על מרקם אחיד ויציב. ניתן להחליף עם אינסטנט פודינג וניל . אני אישית מעדיפה סולת לגבי אבקת שקדים
זה לא נוסה במטבחי אך אולי זה יעזור
צריך לנסות .
והסולת לא משנה טעם :)
עוגת הגבינה יצאה נפלא! אף לא סדק אחד!
רק שהקלתית כלל לא נאפתה נשארה בצק ממש.
יודעת למה?
אביטל
אני שמחה
יכול מאוד להיות שהבצק היה עבה מידי עליך לרדד דק מאוד ולעלות עם ריפוד הבצק על דפנות התבנית כמה שיותר דק
ואולי גם להשאיר את העוגה קצת זמן בתנור
האם ניתן להקפיא?
הי חנה
כן אפשר :)