פשוט התגעגעתי, לפניכם עוגת גבינה נפלאה כמו של פעם בלי ג'לטין, קצפות, ושמנות, רק גבינה. עוגה עם זיכרונות ילדות כמו של פעם, קצת אבקת סוכר לעיטור ובזה נגמר הסיפור.

עוגת גבינה זו היא האהובה עלי מכל שלל עוגות הגבינה, זו עוגה עם בסיס פריך ומלית גבינה וסולת אשר בתום האפייה מקנה את התחושה הביתית יותר מכל עוגה אחרת.

עוגת גבינה של סבתא

החומרים: לתבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

לבצק:

3/4 1 כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס אבקת סוכר

80 גר' חמאה

1 ביצה, טרופה

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגורר

למלית:

5 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן ( סה"כ 500 גר' או 1 גביע של 500 גר')

50 גרם חמאה, מרוככת

1 גביעי יוגורט

1/2 כוס סולת

3 כפות קורנפלור

1 כף קליפת לימון מגוררת

קורט מלח

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים יחד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים ברדיד פלסטיק נצמד ומשהים במקרר כשעה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים את התבנית בבצק תחתית ודפנות עד לשפתי התבנית .

להכנת המלית- מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים תוך הוספה של חצי כוס סוכר. מקציפים לקבלת קצף יציב.

מניחים בקערה רחבה את הגבינה, הסוכר שנותר, החלמונים, החמאה, היוגורט הסולת והקורנפלור מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה מוסיפים את גרירת הלימון והמלח ,טורפים לבלילה אחידה.

מבליעים בתנועות קיפול את הקצף לבלילת הגבינה בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת אל הקלתית בתבנית ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה 200 מעלות צ' כ- 10 דקות מנמיכים את חום התנור לבינוני 180 מעלות צ' וממשיכים לאפות כ- 60 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו להתקרר. מעבירים למקרר. לפני ההגשה בוזקים על פני העוגה אבקת סוכר.

 

  • טיפסקל

אם פני העוגה נבקעו, תמיד אפשר לצפות אותם בקרם או בקצפת מתוקה.

העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה, לקראת תום האפייה יש לשחרר את העוגה מדופנות התבנית

בעזרת סכין ולהניח לה להתקרר.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

12 תגובות

  1. שלום פסקל,

    תודה רבה על המתכון הנפלא, רק שאלה לגבי האפיה. ידוע לגבי עוגות גבינה שאסור לפתוח את דלת התנור עד שהעוגה מוכנה ומתקררת התוכו. את רושמת שלקראת סוף האפיה יש לשחרר את העוגה מדופן התבנית, זה אומר שצריך לפתוח את דלת התנור, להוציא אותה ממנו, ולהחזיר לתנור להמשך האפיה. האם זה לא "יפיל" את העוגה? תודה מראש לתשובתך.טלי

    • הי טלי
      את צודקת לגבי השאלה . אך זה לא תקף לעוגה זו
      העוגה עוה מאוד מעל לשפתי התבנית ויוצרת מעין פיטריה אשר מתחזקת באפייה על הדפנות ובקירור היא צונחת פנימה ויוצרת כאילו מדרגה
      כדי למנוע זאות משחרים אותה קלות בעזרת הסכין מדפנות וממשיכים לאפות וכך היא מתייצבת לגובה הנכון שלה.

  2. שלום פסקל
    לגבי שחרור העוגה מדפנות התבנית תוך כדי אפיה לקראת סוף האפיה כמה זמן לפני סיום האפיה עושים זאת?

    • הי ליה
      תראי בפסקה הרבעית של אופן ההכנה כתוב שמוסיפים את החלמונים עם הגבינה :)

  3. היי פסקל
    לא יודעת אם הצלחתי לשלוח לך באינסגרם תמונה של העוגה
    יצאה מדהים
    תודהה

    • הי אורלי
      לא קיבלתי האינסטגרם את התמונה
      אבל אני מאוד שמחה שיצא לך מדהים
      שבוע טוב

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here