לדעתי בעוגות גבינה חשוב מאוד לשמור על מרקם קרמי, עשיר, וחלק. אלו הופכים את העוגה לעוגת גבינה עשירה במתכון כאן מתקיים שילוב טעים במיוחד בין הגבינה לשוקולד. מתקבלת עוגה קרמתי ומפתיעה.

החומרים: לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לבסיס העוגה:

250 גרם פתי בר

2 כפות סוכר

100גרם חמאה

למלית הגבינה:

2 יח' (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% טרה

3 כפות אינסטנט פודינג וניל (לבן)

1 גביע (200 גרם)ממרח גבינה ושוקולד או ממרח גבינה שוקולד ואגוזים

2 גביעי (500 גרם) גבינה לבנה 5%

1 חבילה גבינת (250 גרם) טוב טעם

1 כוס סוכר

קליפה מגורר מחצי לימון

אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי בסיס העוגה במערבל חשמלי, מערבלים לקבלת מרקם בצקי אחיד. ​

משטחים בתחתית התבנית את תערובת הבסיס ומהדקים לתחתית ומעט בדפנות.

במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה תוך הוספה הדרגתית של האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.

מערבבים בקערה נפרדת את ממרח גבינה שוקולד, הגבינה הלבנה, גבינת טוב טעם, סוכר וגרירת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה

מקפלים את תערובת הגבינות לקצפת (ניתן להוסיף לתערובת בשלב זה 1 שקית ג'לטין (לפי ההוראות על גביי האריזה)

יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס העוגה ומכניסים לקירור למשך כ- 4 שעות לפחות

  • במידה ולא מוצאים גבינה עם שוקולד אפשר פשוט להוסיף 2 כפות שוקולד לגבינה למריחה

טיפסקל

השף ברק ממליץ להקציף מיכל שמנת מתוקה 38% עם מעט אינסטנט פודינג וניל ולצפות את העוגה בשכבה נוספת.

המתכון באדיבות השף שף ברק חי חורש,טרה, צילום: שי אפגין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. כמה תיקונים/הערות…

    1. לא מצויין במתכון מצב החמאה או הפתי בר, אני הנחתי שהכוונה לפירורי פתי בר וחמאה רכה, נראה לי שהבסיס יצא בסדר ככה, כדאי לתקן במתכון שיהיה ברור יותר.

    2. נאלצתי למצוא תחליף לטוב טעם כי לא היה בסופר, אני השתמשתי בכנען אבל היא לא חלקה מספיק, כדאי אולי לציין אפשרות חלופית כי טוב טעם לא כל השנה יש בסופרמרקטים, לא במדפים ולא במעדניית הגבינות.

    • הי רון
      לגבי המתכון :
      1. אתה לא צריך להשתמש עם פרורי הפתי בר היות וכל החומרים גם החמאה קרה והביסקוויטים השלמים כולם נטחנים יחד :)
      2. לגבי הגבינה ישנם גבינות שונות שיכולות להחליף ותמיד כאשר המקרם הוא מעט גבושישי כמו שכתבת אפשר לעדן ולהחליק בעזרת מערבל מוט.
      מקווה שהעוגה לטעימה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here