עוגת גבינה זו היא מהמטבח הפרטי שלי. היא נוצרה כאשר ניסיתי לרצות את כל בני משפחתי. חלקם מאוהבי השוקולד וחלקם מאוהבי הגבינה, דבר שהוביל אותי לנסות לשלב בין שתי האהבות. לזה הוספתי את אהבתי לעיטורי מרנג, המזוהים יותר עם פאי לימון. אחרי ניסיונות התקבלה העוגה הזו, מפתיעה בטעמה וביופייה אך שונה מהצבע הלבן האופייני לעוגות הגבינה המוגשות בחג.

מכינים את העוגה יום קודם להגשה.

החומרים: (לתבנית עגולה 22 ס"מ)

לתחתית העוגה:

150 גרם עוגיות, טחונות דק

100 גרם אגוזי לוז, קלויים וטחונים דק

1 כף דבש

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה, מומסת

 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

 

למלית השוקולד:

2 חבילות (200 גרם) שוקולד מריר

500 גרם גבינה לבנה 9%

1 גביע (225 גרם) גבינה שמנה

1 כוס אבקת סוכר

3 כפות אבקת קקאו, מנופה

4 ביצים L, בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית ברנדי

למרנג:

3 חלבונים

קורט מלח

2-1 טיפות מיץ לימון

1 כוס סוכר

לעיטור:

מעט אבקת קקאו

 

 

אופן ההכנה:

הכנת התחתית: מניחים בקערה את העוגיות ואגוזי הלוז הטחונים, מוסיפים את הדבש, הווניל והחמאה המומסת, מערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטחים היטב עד לקבלת שכבה אחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-10 דקות. מוצאים ומצננים.

הכנת המלית: ממיסים את השוקולד במיקרוגל במספר פולסים או על אמבט אדים (באן מרי).

בקערה נפרדת ורחבה טורפים במטרפה את הגבינות עם אבקת הסוכר, עד לקבלת בלילה אחידה. מבליעים לתוכה את אבקת הקקאו המנופה (חשוב לנפות כדי שלא יוצרו גושים או גרגירים במלית). מוסיפים תוך טריפה את הביצים בזו אחר זו, עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

מוסיפים בזרם דק את השוקולד המומס לקערה, עד שכל השוקולד נבלע היטב בבלילה. מעבירים את הבלילה על התחתית האפויה ומחלקים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות. מוציאים ומצננים מעט (רצוי לשחרר בסכין את העוגה מהדפנות). מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר ללילה.

הכנת המרנג: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים בגובה של כ-2-3 ס"מ. מניחים מעל קערה חסינת חום אשר לא תיגע ישירות במים. מניחים בקערה את החלבונים, הסוכר וקורט מלח. טורפים את החלבונים מספר דקות עד להמסתם ולחימום קל של התערובת. מעבירים אל קערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף גמיש ומבריק. מוסיפים את טיפות הלימון ומקציפים עוד דקה.

הרכבת העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית. מורחים ביד חופשית על פני העוגה את המרנג ובעזרת ברנר צורבים אותו. בוזקים אבקת קקאו בשולי פני העוגה. שומרים במקרר עד להגשה.

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here