לכבוד סוף שבוע מפנק במיוחד קבלו עוגת גבינה נהדרת. מהמבחר הרחב של עוגות הגבינה שהכנתי עד כה, אני מאוד אוהבת את העוגה הזו, שטעמה יכול להתחרות רק בפשטות הכנתה. היא ללא בסיס ולכן היא נמוכה ונותנת תחושה של טעם מעדן ווניל.

החומרים: לתבנית 24 או 26 ס"מ , משומנת

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גר')

גבינה לבנה 9% שומן (250 גר')

1 גביע שמנת חמוצה

4 כפות קורנפלור

1 קופסת אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 שקית סוכר וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

5 ביצים, מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס פירורי ביסקוויטים

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג

1 כוס חלב

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים או 1/2 כוס שוקולד מריר, מגורר

אופן ההכנה:

טורפים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג, סוכר וניל וגרירת לימון ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.

מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה סוכר. מקציפים עד קבלת קצף נוקשה ויציב.

מקפלים חצי מהקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתערובת.

משמנים תבנית אפייה ובוזקים עליה פירורי הביסקוויטים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים בתוך התנור שעה לפחות.

להכנת ציפוי-מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וחלב לקרם אחיד.

מצפים את פני העוגה והדפנות בקרם ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או שוקולד מריר. שומרים במקרר.

 

  • טיפסקל

אוהבים את המרקם ורוצים לגוון?

ניתן להכין בסיס לעוגה מפרורי ביסקוויטים ואגוזים ללא אפייה או מכינים בצק פריך מ-1 כוס קמח, 100 גר' חמאה, ביצה, 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות אגוזים טחונים.

מאחדים לפרורים גסים ומהדקים אותם לתחתית התבנית מקפיאים כ-10 דקות . מניחים על הבצק נייר אפייה מפזרים קטניות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה ומצננים.

על הבסיס יוצקים את עיסת הגבינה ואופים . כאן אפשר לעטוף את דפנות התבנית בקרטון או עיתון רטוב,או להכניס כלי עם מים ליצירת אדים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here