עוגת גבינה "פירורים" היא ללא ספק אחת העוגות האהובות והפופולריות בארץ, לאור בקשות רבות מכם קבלו את הגרסה הטיבעונית ללא החלב, השמנת והחמאה.

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס"מ

לבצק ופירורים:

1 כוס קמח מנופה

2 כפות אגוזים טחונים

2 כפות סוכר חום

60 מ"ל שמן

 

למלית:

500 גרם ממרח טופו

250 מ"ל קרם קוקוס

250 מ"ל שמנת צמחית מתוקה

2 חבילות פודינג ווניל

3 כפות סוכר

1 כף גרירת לימון

אופן ההכנה: 

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.

משמנית את התבנית ומרפדים ב- 2/3 מהבצק משטחים ומהדקים לתחתית. במזלג מחוררים קלות את הבצק ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות צ' כ- 10 דקות ומצננים.

משמנים תבנית תנור ומשטחים דק את יתר הבצק בתבנית, אופים עד לקבלת גוון חום זהבהב, מוציאים מצננים ומפוררים בכפות הידיים או במעבד מזון.

בקערה מערבבים את חומרי המלית, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את המלית על קלתית הבצק האפויה והמצוננת. מחלקים ומיישרים את המלית ומפזרים על פני העוגה את פירורי הבצק.

מכניסים למקרר לפחות ל – 5 שעות או שעה למקפיא.

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת צילום:אסף לב

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי יערה
      האמת לא נוסה כך
      את צריכה לנסות
      אין יכולה לתת תשובה חיובית למשהו שלא נוסה במטבחי ,מתנצלת

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here