

והכינו עוגת גבינה אורירית צעד אחר צעד תקבלו עוגת שהיא כמעט גלידה, משלבת חצאי משמשים וג'לי התוצאה עוגה מפתיעה.
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ משומנת ומקומחת
3 גביעי גבינה לבנה 5% או 3% שומן (750 גרם) לפי בחירתכם
1 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
3 שקיות סוכר וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
3 כפות קמח מנופה
1 כוס סוכר
10 -12 חצאי משמש משומר, מסוננות
1 קופסה ג'לי בזק בטעם משמש
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.)
שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח ו-1/2 כוס סוכר. מערבלים לבלילה אחידה וחלקה.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. מקציפים לקצף יציב.
מוסיפים את הקצף לבלילה בשתיים עד שלוש פעמים ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.
משמנים את התבנית, יוצקים אליה את הבלילה ואופים כ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (170 צ.) ואופים כ-40 דקות נוספות. מצננים.
מסדרים את חצאי המשמשים על פני העוגה. מכינים את הג'לי עפ"י הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים. שומרים במקרר. לפני ההגשה משחררים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין (לא משוננת).
גיוונים: אפשר לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג'לי, לפי העונה או הטעם האישי.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק