לפנכם מתכון לעוגת גבינה אורירית עם חצאי משמשים  וג'לי משמש. שילוב מפתיע בין הגבינה,הפרי  והג'לי 

מקבלים משחקי גונים המתגלים בעת פריסת העוגה.

 

 

 

 

 

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ משומנת ומקומחת

3 גביעי גבינה לבנה 1/2% שומן (750 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה

5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים

3 שקיות סוכר וניל

1 כף קליפת לימון מגוררת

3 כפות קורנפלור/קמח תפוח אדמה

1 כוס סוכר

10 -12 חצאי משמש משומר, מסוננות

1 קופסה ג'לי בזק בטעם משמש

מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.)

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקורנפלור(או קמח תפוח אדמה או קמח רגיל) ו-1/2 כוס סוכר. מערבלים לבלילה אחידה וחלקה.

מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. מקציפים לקצף יציב.

מוסיפים את הקצף לבלילה בשתיים עד שלוש פעמים ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.

משמנים את התבנית, יוצקים אליה את הבלילה ואופים כ-10 דקות.

מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (170 צ.) ואופים כ-40 דקות נוספות. מצננים.

מסדרים את חצאי המשמשים על פני העוגה.מכינים את הג'לי עפ"י הוראות היצרן.

כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים. שומרים במקרר.

לפני ההגשה משחררים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין (לא משוננת).המרקם  והטעם של העוגה מזכיר גלידה.

גיוונים: אפשר לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג'לי, לפי העונה או הטעם האישי.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here