לפניכם מתכון לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים וג'לי משמש. שילוב מפתיע בין הגבינה, הפרי והג'לי
מקבלים משחקי גוונים המתגלים בעת פריסת העוגה.
עוגת גבינה משמש וג'לי
החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ משומנת ומקומחת
3 גביעי גבינה לבנה 5% או 3% שומן (750 גרם) לפי בחירתכם
1 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
3 שקיות סוכר וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
3 כפות קורנפלור/קמח תפוח אדמה
1 כוס סוכר
10 -12 חצאי משמש משומר, מסוננות
1 קופסה ג'לי בזק בטעם משמש
מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.)
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקורנפלור(או קמח תפוח אדמה או קמח רגיל) ו-1/2 כוס סוכר. מערבלים לבלילה אחידה וחלקה.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. מקציפים לקצף יציב.
מוסיפים את הקצף לבלילה בשתיים עד שלוש פעמים ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.
משמנים את התבנית, יוצקים אליה את הבלילה ואופים כ-10 דקות.
מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (170 צ.) ואופים כ-40 דקות נוספות. מצננים.
מסדרים את חצאי המשמשים על פני העוגה. מכינים את הג'לי עפ"י הוראות היצרן.
כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים. שומרים במקרר.
לפני ההגשה משחררים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין (לא משוננת).המרקם והטעם של העוגה מזכיר גלידה.
גיוונים: אפשר לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג'לי, לפי העונה או הטעם האישי.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אופים רק 10 דקות את עוגת נגבינה עם ג'לי ואפרסק? הזוי
חנה
כנראה שלא קראת עד הסוף את המתכון אנא קראי היטב את אופן ההכנה :)