

לפניכם ללא ספק אחת העוגות האהובות בארץ, וצמחו לה המון גרסאות וגיוונים מעניינים. עוגת גבינה ללא אפייה, קלה
להכנה ועם זאת מרשימה ומתאימה גם לאירועים חגיגיים. את עוגת הגבינה רצוי להכינה שש עד שבע שעות לפני ההגשה כדי לאפשר
למרקמה להתייצב ולטעמה להשתבח. העוגה מתאימה להקפאה.
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ, משומנת
לתחתית העוגה:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה, מומסת
למלית:
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
3/4 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס מים חמים
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
לעיטור:
פירורי בצק מהבסיס
אופן ההכנה:
להכנת תחתית העוגה – מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים 3/4 מכמות הבצק על התבנית ושומרים את הרבע הנותר לציפוי העוגה.
להכנת המלית – מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר. בסיר קטן, ממיסים את הג'לטין עם המים הקרים, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על אש נמוכה, תוך כדי בחישה. מצננים מעט ובוחשים אל תוך הגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי, תוך הוספת ארבע כפות סוכר ומקפלים אל תערובת הגבינה.
יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, מקררים 20 דקות ומפזרים מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים. מאחסנים במקרר כשלוש שעות לפני ההגשה.
- טיפסקל
לגיוון אפשר לוותר על הכנת פירורי הבצק ולהשתמש בבסיס טורט מוכן.
בתום הקירור מעטרים בפרוסות אפרסקים משומרים.
- טיפסקל רוצים להכין עוגת פירורים ללא ג'לטין?
מקציפים במערבל חשמלי 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 3/4 כוס סוכר, ו -1/2 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים תוך כדי הקצפה את הגבינות: 250 גרם גבינה לבנה 5%, 250 גרם גבינה לבנה 9%, 250 גרם גבינת שמנת 30%.
מוסיפים 1/2 כפית תמצית וניל וכפית קליפת לימון מגוררת. יוצקים את התערובת על בסיס ביסקוויטים או על בצק פריך.
מצננים במקרר כשלוש שעות ומעטרים בפירות טריים – תותים, מנגו או קיווי חתוכים, או באפרסקים ומשמשים משומרים. בוזקים מעט אבקת סוכר.
צילום: אנטולי מיכאלו מתוך הספר "העוגות של פסקל "
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
כמה קלוריות יש בפריסת עוגת גבינה לא אפויה.
הי רינת
ממש לא יודעת לכמת את כמות הקלוריות אני לט דיאטנית :)
אודה לך אם תצייני את נפח הכוסות.
תודה
הי זהבית
כל המתכונים שלי הם לכוסות של 200 מ"ל
ובכל זאת רק שתדעי שאם את משתמשת בכוס אחרת גדולה יותר או כוס אונברסלית ואיתה את עובדת לאורך כל המתכון אז אין שום סיבה שהיו לך תקלות :)
תודה רבה, הכנתי את עוגת הגבינה ללא הג׳לטין וכבר יש דרישה לעוגה נוספת.
בעוגת הגבינה עם הג׳לטין, כמות המים נראית לי גדולה סה״כ 100 מל׳ ביחס למשקל הג׳לטין 14 גר׳.
אני עובדת עם ג׳לטין ביחס של 1:5 לטובת המים. אני רוצה להכינה ואשמח לתשובה כמה מל׳ מים סה״כ.
מאוד נהנית להכין את מתכונייך
תודה רבהזהבית
זהבית
זה בסדר גמור . היחס כאילו יותר מידי מים אבל זה בסדר :)
תודה רבה על התייחסותך, כרגע מכינה את עוגת הגבינה שלך עם האינסטנט פודינג.
עוגה מושלמת.
תודה רבה זהבית
תהני :)
היי!
העוגה נשמעת מושלמת וממש רוצה לנסות להכין וחשוב לי שהפירורים למעלה ובתחתית יהיו בצבע כהה..
הצבע של הפתיבר בדרך כלל מאוד בהיר ובתמונה שלך הפירורים מאוד כההים. האם הוספת להם משהו?
הי לאלי
את יכולה פשוט להשתמש עם פתי בר בגוון כהה או ביסקוויטים של לוטוס
או פשוט תני להם שזוף קצר בתנור
היי הכנתי את העוגה לכבוד שבת השעה כרגע 20:42 – 10.1.2020 הוצאתי את העוגה וחתכתי ממנה אבל היא לא קשה כמו עוגת גבינה שקונים מהי הסיבה? עשיתי לפי המתכון ובפנים העוגה נוזלית טיפה מה הסיבה?
הי אלין
זו עוגה קרה
לכן הכי חשוב בגלל הגלטין שהיא תהיה במקרר מספיק זמן
האם המס היטב את הגילטין?
והיא צריכה להתחזק במקרר לפחות שלוש שעות אפילו ארבע
אני מאמינה שאם עשית הכול כמו שצריך היא אמורה להיות יציבה אחרי מספר שעות
עכשיו אני מבינה למה העוגה הקרה לא מצליחה לי שנה אחרי שנה. לא מכינה נכון את הגלטין
:)
בהצלחה
בהמסה של הג'לטין.
קודם רבע כוס מיים קרים. מי ברז או מהמקרר?
ומיים חמים. חמים מהקומקום.או פושרים?
הי ליאת
מי ברז
מים פושרים