

עוגת גבינה מפתיעה. הבצק הפריך שונה מהרגיל, רך וגבוה יותר ושמנות חמוצה ומתוקה מחליפות את הגבינה.
רצוי להשתמש בשמנת באחוזי שומן גבוהים כדי לקבל מרקם קטיפתי. אך מניסיוני, גם שמנת מופחתת שומן, מביאה לתוצאות מצוינות. מתקבלת עוגה בעלת מרקם קטיפתי עדין ונפלא.
חשוב לאחסן את העוגה במקרר כשלוש ארבע שעות לפני ההגשה.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם
עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז
לתבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת (אפשר לרפד בנייר אפייה)
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה
150 גרם חמאה, חתוכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף קליפת תפוז, מגוררת
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)
1/2 1 כוסות סוכר
200 גרם חמאה, רכה
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה או שתי כפות אבקת אינסטנט פודיג וניל
1 כפית קליפת תפוז, מגוררת
1 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
4 גביעי שמנת חמוצה


אופן ההכנה:
להכנת הבצק – שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ- 3/4-1/2 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה את התחתית ומעט מן הדפנות, מחוררים קלות במזלג.
אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות עד להזהבה של הבצק, ומצננים היטב.
את הבצק שנותר משטחים על נייר אפייה ומניחים בתבנית נוספת. אופים בחום בינוני כ-30 דקות או עד להזהבה, מצננים, ומפוררים את הבצק האפוי לפרורים.
להכנת המלית – מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה.
שמים בקערת המערבל את החמאה, מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה והשמנות החמוצות ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ-4-3 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים עליה את פירורי הבצק.
- טיפסקל
רוצים להעשיר ולגוון את פירורי הבצק של ציפוי העוגה?
הוסיפו לפירורי הבצק האפויים 3 כפות של אגוזים גרוסים וכף דבש או סילאן, דבש תמרים .
- טיפסקל
רוצים דפנות נקיות וחלקות כמו בקונדיטוריה ?
קונים בחניות המתמחות רצועות שקף אותם מצמידים את דפנות התבנית ואז יוצקים את מלית הגבינה. לפני ההגשה משחררים מהתבנית את העוגה ומסירים את השקף.


צילום אנטולי מכאלו מתוך הספר העוגות של פסקל
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק