זה הזמן לבחור עוגת גבינה מפנקת. אני ממליצה על עוגה קרה, פשוטה להכנה, המשלבת בתוכה פטל.

רוצים לקצר בזמן ההכנה? רצוי לקנות את הבסיס מוכן ואו להכין בסיס מביסקוויטים מפוררים, לשונות חתול ואו עוגיות אוראו.

יש לקרר את העוגה במקרר במשך 3-2 שעות, כדי שמרקמה יתייצב.

עוגת גבינה בציפוי פטל

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

לתחתית העוגה:

שכבת עוגת טורט מוכנה או קנויה מראש

למלית:

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)

¾ כוס סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 שקית ג'לטין ( 14 גרם)

¼ כוס מים קרים

¼ כוס מים חמים

2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

11/2 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל

3 כפות מרקחת פטל

לעיטור:

תות

אופן ההכנה:

מניחים את בסיס העוגה המוכנה בתחתית התבנית.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ואת ¾ כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס מוסיפים קליפת לימון ומערבבת לתערובת חלקה.

בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים. מוסיפים לסיר את המים החמים ומבשלים 2-1 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מצננים מעט ומערבבים את הג'לטין עם הגבינה.

מקציפים במערבל חשמלי את השמנת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ותמצית הוניל ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.

מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את מרקחת הפטל או האוכמניות ובוחשים היטב.

יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים במקרר כ 3-2- שעות לפני ההגשה. מעטרים בתות או פטל.

 

טיפסקל

בעוגה זו אפשר להחליף את הפרי בכל פרי אחר (אוכמניות, דובדבנים ועוד). חשוב רק לזכור להחליף גם את טעם הג'לי בהתאם (ג'לי בטעם פטל, תות, דובדבנים וכו'). כך מגוונים את צבעו של הציפוי ואת טעמו.

צילום: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here