עוגת גבינה בניחוח לימוני

עוגת גבינה קלילה ומהירה שאינה דורשת הקצפות וג'לטין ומקבלת את טעמו וניחוחו של  הלימון.

טעמה של העוגה מתחלף בהתאם לסוגי העוגיות או הביסקוויטים שבהם משתמשים.

החומרים: לתבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

לבצק:

1/2 1 כוסות (300 גרם) ביסקוויטים מכל סוג, אפשר אף שאריות עוגה ועוגיות מרוסקים יחד

50 גרם חמאה, חתוכה

2 כפות סילאן, דבש תמרים

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

1 כף אבקת קקאו, מנופה

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! תייגו ושתפו אותי באינסטגרם 

למלית:

1 גביע גבינה לבנה  9%  שומן (250 גרם)

2 גביעי גבינה לבנה  5% שומן (500 גרם)

1/2 כוס סוכר

6 ביצים

2 כפות קורנפלור

2 כפיות תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

לציפוי:

2 גביעים שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

3-2  טיפות תמצית וניל

לעיטור:

פלחי לימון או קליפת לימון, מגוררת

1/2 כוס שבבי קורנפלקס ממותק וגרוס גס או שבבי קרמך (פייטה פייטן) או פירורי ביסקויטים או וופלים

1/2 כוס קליפות לימון מסוכרות

 

עוגת גבינה בניחוח לימוני
כל ביס חגיגה

מניחים את  הביסקוויטים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ולשים לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה.

שמים את כל חומרי המלית בקערה גדולה וטורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה אל התבנית ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220  מעלות צ') כ-25 דקות ומצננים.

בקערית בוחשים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. משטחים ומחזירים לאפייה ל -8 דקות עד שהציפוי יתייצב.

מעטרים את דופנות  העוגה בשבבי הקורנפלקס או שבבי הקרמל או תחליף אחר . מסדרים את קליפות הלימון המסוכרות על פני העוגה.

 

עוגת גבינה בניחוח לימוני
עוגת גבינה בניחוח לימוני
  • טיפסקל

במקום ביסקוויטים אפשר להשתמש בבצק תופין מוכן.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here