

לפעמים כל מה שצריך וטעים זה להכין עוגה קלילה לתחילת שבוע מושלם כמו: עוגה מהירת הכנה. אך אפשר כמובן לאפות בסיס תופין- טורט או פריך.
מצאתי, שהכי טוב להכין בסיס מביסקוויטים שונים ובשילוב עם שאריות של עוגיות תוצרת בית ושארית של עוגה.
כל אלו בתוספת חמאה ומעט שוקולד יוצרים בסיס מיוחד, אחר ומסקרן.
עוגת גבינה אפרסק וגלי אננס
החומרים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ
200 גרם פרורים ביסקויטים בטעמים או בישקוטים
70 גרם ממרח נוטלה
100 גרם חמאה מומסת
קרם גבינה:
250 גרם גבינה 9% שומן
1/2 כוס אבקת סוכר
2-3 חצאי אפרסקים משומרים
1 שקית ועוד כפית ג'לטין
1/4 כוס מים פושרים
1 מיכל (250 מ"ל)שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לציפוי:
1 קופסת ג'לי אננס
1 כוס פרי – פרוסות או קוביות אננס, או אפרסק משומרים ומסוננים מהנוזלים


אופן ההכנה:
מערבבים היטב את פרורי הבסקויטים, ממרח הנוטלה והחמאה ומרפדים בעיסת הפרורים את תחתית התבנית בשכבה אחת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והסוכר, מסננים את הנוזלים מהאפרסקים ומרסקים בבלנדר. מוסיפים אל תערובת הגבינה.
ממיסים את הג'לטין במים הפושרים – אפשר להכניס למיקרוגל לחימום במספר פולסים עד להמסה חלקה של הגרגרים בנוזל. ומוסיפים לגבינה מערבבים.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה. מבליעים את הקצפת בפעם או פעמיים בתערובת הגבינה עם האפרסקים. מקפלים לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים על שכבת הפרורים ומצננים כשעה במקרר.
מסדרים את פרוסות או קוביות הפרי על הגבינה מכינים גלי לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה ויוצקים על שכבת הפרי. מנענעים קלות כך שהג'לי יצפה את כל הפרי בשכבה אחידה.
מכסים ביריעת נילון ניצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום
מבקשת את עזרתך לגבי הבסיס של פתי בר, לעוגת מוס קצפת רגילה.
חשוב שהבסיס יהיה כמה שיותר קריספי ולא עיסתי אך עם זאת גם נוח לחיתוך ולא מתפורר או יבש מידי. אז מניחה שצריך כן נוזלים לריכוך אך כמה שפחות או כמות מדוייקת.
תמיד אני מכינה מ- 100 גרם חמאה מומסת בלבד נוסף לפתי בר (בטעם שוקו) וזה קצת חסר טעם ומאוס, מה ניתן לשים כדי לתת טעם ?
האם לשים שוקולד מומס? וכמה גרם ?
להמיס אותו לבד או עם כפות חלב/שמנת או יחד עם החמאה ?
אם עדיף עם החמאה אז להמיס את החמאה קודם לבד כי היא נשרפת מהר ? או שפשוט להמיס את החמאה יחד עם השוקולד ?
לגבי ממרח נוטלה/שחר
רצוי להוסיף נוסף לשוקולד המומס והחמאה ? או רק אם לא שמים את השוקולד אז זה מחליף את זה ?
אם כן אז 2 כפות נוטלה זה מספיק? ובאיזה שלב להוסיף לאחר שהחמאה נמסה כבר ?
בנוגע לפתי בר וניל : חוץ מהחמאה מה כאן ניתן להוסיף לטעם אם רוצים שישאר הפתי בר וניל ולא להפוך אותו לשוקו?
תודה
רווית
1. אפשר להוסיף תמציות כמו רום מעט אבקת סוכר וכמובן שוקולד או מעט נוטלה אם את אוהבת מתיקות
2.3. להמיס שוקולד עם מעט חמאה ביחד
4. איך שאת מעדיפה זה עינין של מידת מתיקות
5. וניל, רום, אבקת סוכר אפשר גם מעט גבינת שמנת
שלום אם אפשר לקבל את התכון של עוגת גבינה ואננס (עוגת השבוע)
הי
זו עוגה שתמצאי בספר עוגת השבוע שלי לא בא כאן :)
האם חייבים ג'לטין או אפשר לשים במקום אינסטינט וניל וכמה תודה אורה
הי אורה
ברור שלא חייבים ג'לטין . אך מעולם לא הכנתי את העוגה עם אינסטנט פודניג. כך שאיני יכולה לכמת עבורך את כמות אבקת האינסטנט אשר תחליף את הג'לטין
את מוזמנת לנסות. אולי תתחילי בחצי חבילה ותראי בעצמך
באיזה מרקם התקבלה העוגה יציבה? רכה? נמרחת
בהצלחה
היי תודה על מתכון שעל פניו ניראה מעולה.רציתי לדעת כמה גלטין בגרמים צריך להשתמש? תודה❤
הי מזל
בדרך כלל בחפישת גלטין ישנן 2 שקיות ובהן 14 גרם של גלטין בכל אחת
היי ❤️ האם חייבים לשים שוקולד בבסיס או שאפשר להכין בצק פריך אחר? ולאפות חצי אפייה?
הי דיקלה
את יכולה לשנות ולגוון את הבסיס לפי טעמך