עוגה מהירת הכנה. אך אפשר כמובן לאפות בסיס תופין- טורט או פריך.

מצאתי, שהכי טוב להכין בסיס מביסקויטים שונים ובשילוב עם שאריות של עוגיות תוצרת בית ושארית של עוגה.

כל אלו בתוספת חמאה ומעט שוקולד יוצרים בסיס מיוחד, אחר ומסקרן.

עוגת גבינה אפרסק וגלי אננס

החומרים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ

שכבת הפרורים:

200 גרם פרורים ביסקויטים בטעמים או בישקוטים

70 גרם  ממרח נוטלה

100 גרם חמאה מומסת

קרם גבינה:

250 גרם גבינה 9% שומן

1/2 כוס אבקת סוכר

2-3 חצאי  אפרסקים משומרים

1 שקית ועוד כפית ג'לטין

1/4 כוס מים פושרים

1 מיכל  (250 מ"ל)שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

לציפוי:

1 קופסת ג'לי אננס

1 כוס פרי – פרוסות או קוביות  אננס, או אפרסק משומרים ומסוננים מהנוזלים

הכי טוב להכין בסיס מביסקויטים שונים

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את פרורי הבסקויטים, ממרח הנוטלה  והחמאה ומרפדים בעיסת הפרורים את תחתית התבנית בשכבה אחת אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והסוכר, מסננים  את הנוזלים מהאפרסקים ומרסקים בבלנדר. מוסיפים אל תערובת הגבינה.

ממיסים את  הג'לטין במים הפושרים – אפשר להכניס למיקרוגל לחימום במספר פולסים עד להמסה חלקה של הגרגרים בנוזל. ומוסיפים לגבינה מערבבים.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה. מבליעים את הקצפת בפעם או פעמיים בתערובת הגבינה עם האפרסקים. מקפלים לקבלת תערובת חלקה.

יוצקים על שכבת הפרורים ומצננים כשעה במקרר.

מסדרים  את פרוסות  או קוביות הפרי על הגבינה מכינים גלי  לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה ויוצקים על שכבת הפרי. מנענעים קלות כך שהג'לי יצפה את כל הפרי בשכבה אחידה.

מכסים ביריעת נילון ניצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here