

כולם אוהבים עוגות גבינה לעוגות הגבינה יש מעין הילה סביבן. וכולם מנסים לחשוף את סודות הכנתן ולגלות מהו המתכון הטוב ביותר לקבלת עוגת גבינה מוצלחת ויפה, זו שלא תיפול זו ותהיה גבוהה כמו אלו שבחלונות הראווה בקונדיטוריה.
עוגות הגבינה הן רכות ונימוחות, ולא פעם הן מעוטרות בפירורי בצק, באגוזים או באבקת סוכר. אם הן לא אפויות, הן מקבלות תוספת של קרמים ופירות העונה כמו תותים, אפרסקים ועוד. הפטנט העיקרי באפיית עוגת גבינה הוא שבהתחלת האפייה נותנים לה לעלות לשיא הגובה, ואז מייבשים בחום נמוך יותר לצורך התייצבות.
גם כאן באתר תמצאו עשרות עוגות גבינה שונות וכל אחד מתחבר לעוגת הגבינה במרקם ובטעם שהוא אוהב. בחרתי להכין עוגת גבינה אפוייה כמו בקונדיטוריה אותה העלתי באינסטגרם וכולכם ביקשתם את המתכון.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)


מספר טיפסקל להצלחה:
שימו לב באיזה גודל ביצים אתם משתמשים
אם אינכם אוהבים מרקם יציב מידי לעוגה השתמשו רק אינסטנט פודינג וניל או בקורנפלור באמת שזה עניין של טעם
כמות הסוכר אתם מוזמנים לשלוט עליה לפי טעמכם . כך גם באחוזי השומן של הגבינה, השמנת או פשוט שלבו יוגורט
יש טכניקות אפייה עם אמבטיה של מים בחרתי לא להכין את העוגה כך אבל אתם צריכים להכיר היטב את התנור שלכם ואיך הוא מתנהג .
חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
6 ביצים L או 7 ביצים M מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 וחצי כוסות סוכר (אוהבים פחות מתוק הפחיתו ל1 כוס סוכר בלבד)
1 כפית תמצית וניל איכותית או 2 שקיות סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה 9% שומן מסוננת מנוזלים
1 גביע גבינת שמנת טבעי 200 גרם (רוצים להקליל את העוגה החליפו ב- 1 גביע שמנת חמוצה)
1 כף קמח מנופה
4 כפות אבקת קורנפלור (עמיל תירס)
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד גדול
לבזיקה:
אבקת סוכר


אופן ההכנה:
שמים בקערה בינונית את החלמונים, תמצית הווניל או סוכר הווניל נוסיף רבע כוס סוכר ונטרוף היטב לקבלת בלילה תפוחה ובהירה מעט. בקערה נפרדת נוספת שמים את הגבינה, גבינת השמנת או השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, ואבקת אינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה מוסיפים את קליפת הלימון ומבליעים בעיסה.
בקערת מערבל חשמלי שמים את החלבונים ומתחילים להקציף תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר מקציפים לקבלת קצף יציב וחלק רצוי להוסיף קורט מלח שמייצב היטב את קצף החלבונים.
מבליעים את תערובת החלמונים בעיסת הגבינה מערבבים לבלילה אחידה אליה מוסיפים את הקצף החלבונים בפעם או פעמים מבליעים הכול לבלילה בהירה והומוגנית.


משמנים היטב את התבנית ומעבירים את עיסת הגבינות אל התבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צ' במשך 20 דקות משחררים בעזרת ספטולה את העוגה מדפנות התבנית וממשיכים לאפות בחום נמוך 140-150 מעלות ( תלוי בסוג התנור שלכם ) במשך שעה ורבע לכבות ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור
הכנה, סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
האם אפית את העוגה בסיר? אם לא איזו גודל התבנית?
הי שרונה
השתמשתי בסיר ישן של אימי ז"ל את יכולה להשתמש בכל סיר ובלבד שהקוטר שלו יהיה 24 או 26 ס"מ
שימי לב קוטר גדול העוגה גם מתקבלת יפה רק קצת יותר נמוכה.
אוהבת את המתכונים שלך יש לי ספרי בישול ואפיה שלך פסקאל .🥰
הי לבנה
תודה רבה <3