עוגת גבינה אפויה אוורירית

עוגת גבינה אפויה לדעתי היא אחת מעוגות הגבינה הטובות ביותר. קלה להכנה ומפתיעה בטעמה. זו עוגה על בסיס בצק פריך קלתית די גבוהה יוצקים קרם גבינה מפנק ואופים עד לקבלת קרום גבוה ושחום והתוך אוורירי ומזמין. מצננים ואז מחליטים האם צריך לצפות בקרם, או אבקת סוכר. לטעמי שתי הבחירות טובות והם כאן לפניכם.

החומרים: לתבנית 24 ס"מ

לבצק:

½1–¾1 כוסות קמח, מנופה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה

1 ביצה

1 כף ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1 כף גרידת לימון

קורט מלח

 

עוגת גבינה אפויה אוורירית

 

למלית:

4 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

400 גרם גבינה לבנה 9% שומן

40 גרם חמאה, רכה

3/4 גביע לבן

1/4 כוס סולת

1/4 כוס קורנפלור

1 כף גרירת לימון (או תמצית וניל)

קורט מלח

לעיטור:

1/4 כוס אבקת סוכר

או ציפוי של שמנת / יוגורט

1 גביע יוגורט טבעי (150 מ"ל)

2 כפות גבינה לבנה  5% שומן

1 -2 כפות חלב ( בהתאם לדרגת הסמיכות הרצויה )

1 גדושה אבקת סוכר

מעט תמצית וניל

  • 1 כף קליפת לימון מגוררת לפיזור  או 1 כוס אוכמניות או כל פרי אחר 

 

עוגת גבינה אפויה אוורירית

 

אופן ההכנה: 

לבצק: לשים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק, ומשטחים בתבנית משומנת, כולל תחתית ודפנות.

למלית: מקציפים חלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה  1/2 כוס סוכר, לקבלת קצף יציב.

קערה נפרדת טורפים גבינה, חמאה , חלמונים, לבן, סולת, קורנפלור, גרירת לימון , יתר הסוכר ומלח לתערובת חלקה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו כליל.

יוצקים את התערובת על הבצק ואופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות ואופים כשעה .

מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוך התנור. לקראת ההגשה בוזקים על פני העוגה אבקת סוכר. או מערבבים בקערית את היוגורט, הגבינה, החלב, אבקת הסוכר והווניל . מורחים את פני העוגה ומצפים בשכבה אחידה. מפזרים מעל קליפת לימון מגוררת ושומרים במקרר עד להגשה.

 

עוגת גבינה אפויה אוורירית

 

זה לא פחות טעים גם בלי הציפוי פשוט בוזקים מעט אבקת סוכר והכול טעים מאוד.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם 

 

עוגת גבינה אפויה אוורירית

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here