מתכון לעוגה מסוג ה "חבל לזרוק". לפעמים הבננות שקנינו לא נאכלות בזמן. רגע לפני שמשליכים אותן לפח אפשר לנסות ולהכין את העוגה הזו. הבננות מככבות כאן מבלי שהן נראות וטעמן הנהדר משתלב נפלא עם יתר החומרים.

עוגת בננות ואגוזים

החומרים: לתבנית מעוטרת בגודל 22 ס"מ או תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

150 גרם חמאה, חתוכה

1 כוס סוכר חום

4 ביצים

1/4 2 כוסות קמח, מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 שקית סוכר וניל

4 בננות בשלות, קלופות ומעוכות

3/4 כוס אגוזים, קצוצים

2 כפות צימוקים

1/2 כוס חלב או שמנת חמוצה

לעיטור:

1 כוס פרוסות בננות או בננות שלמות חצויות לאורך

2-3 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה: 

מערבלים במערבל חשמלי את החמאה, הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.

מעבירים לתבנית ומעטרים בפרוסות הבננה או שלמות חצויות לאורך, דוחסים אותן קלות אל תוך עיסת הבצק ומפזרים מעל את הסוכר.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 (מעלות צ') כ-40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש מוציאים ומצננים.

  • טיפסקל

במקום לעטר את העוגה בפרוסות הבננה, פזרו עליה סוכר ומעט גרגרי שומשום ו/או אגוזים גרוסים. בתום האפייה הגישו פרוסות עוגה ושאלו מה היא מכילה? תראו שתופתעו.

צילום ומתכון מתוך הספר " העוגות של פסקל" , אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here