

טעם הנוסטלגיה
המון זמן חשבתי לפרסם את הגרסה שלי הנוסטלגית להכנת עוגת ביסקוויטים זו של פעם שהיא מלאה בקרם וללא אפייה. אולם כל פעם צץ משהו אחר שחשבתי שהוא יותר מתאים. החום הרב השורר בימים אלו שלח אותי להכין את העוגה הנוסטלגית שלפניכם.
זה זמן לרגוע ושקט שיכיל באהבה את השילוב המפתיע והכול כך טעים, ובעיקר הפשוט שהופך את שכבות הביסקוויטים יחד עם קצפת, הגבינה ושכבת קרם השוקולד לסוג של גלידה קרה ומפתיעה. עוגה מתאימה לימי הקיץ החם, מה גם שהיא אינה דורשת אפייה, קלה מאוד להכנה ואפשר לצרף להכנה את הילדים אשר הם בחופשה ולבלות יחד במטבח להכנת עוגה מושלמת שהיא כמעט גלידה ומאוד טעימה.
טיפסקל:
להכנת עוגת ביסקוויטים אין כללי ברזל ואתם יכולים לערות במתכון שינויים שונים לפי טעמכם למשל: במקום עוגיות פתי בר בהיר אפשר בטעם שוקולד. או השתמשו בעוגיות ביסקוויט אחרות כמו עוגיות אוראו או בבישקוטים, פרצופונים ועוד. את הקרם אפשר לשלב עם שוקולד ותוספות אחרות . במתכון שלפניכם בחרתי בציפוי שוקולד, אתם מוזמנים לוותר אליו ופשוט לפזר שיכבה עבה של שוקולד מריר או חלב מגורר.


עוגת בסקוויטים קרם גבינה
החומרים לתבנית חסינת אש בגודל 30+22 ס"מ
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1כוס חלב
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 -300 גרם גבינה לבנה 9%


לטבילת הביסקוויטים:
1 חבילה ביסקוויטים
1 כוס חלב פושר
1 כף אבקת קפה נמס
1 כף סוכר חום
1 כפית ליקר קפה או תמצית וניל
לציפוי בקרם שוקולד:
2 חפיסות של שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו (כ-200 גרם)
1 כוס שמנת מתוקה


לעיטור וקישוט:
1/4 כוס סוכריות צבעוניות בצורת פרחים
ותלתלי שוקולד כהה ובהיר
טיפסקל
על אותו עיקרון אפשר להשמש בסוגים שונים של ביסקוויטים כמו לשונות חתול או שכבות של טורט מוכן .
כמו כן אפשר לוותר על הגבינה ולהשתמש רק בשמנת המתוקה בתוספת אינסט פודיג וניל ועוד חלב מקבלים סוג של מוס וניל עדין.
אפשר לפורר או לשבור את הביסקוויטים הרטובים ולסדר אותם בכוסות הגשה אישיות שכבה של ביסקוויטים שכבת קרם ביסקויט וקרם שוקולד.


אופן ההכנה
מניחים במערבל חשמלי עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה מוסיפים את האינסטנט פודינג והחלב ומקציפים במהירות בינונית גבוהה מקציפים תוך הוספת אבקת הסוכר, ותמצית הוניל מקציפים עד לקבלת קרם יציב. מקפלים אל הקרם בפעמים שלושה את הגבינה ומבליעים בקרם לקבלת תערובת אחידה.
בערבה בינוני מערבבים כל החומרים לטבילת הביסקוויטים עד לקבלת בלילה אחידה וחלה. טובלים ביסקוויטים בבלילת הקפה ומסדרים שכבה אחידה של ביסקוויטים על תבנית חסינת אש.
יוצקים מעל שכבת הביסקוייטים מחצית הקרם ומיישרים. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ומכסים ביתרת הקרם. מיישרים את פני הקרם ומעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים להתייצבות.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על שוקולד ומערבבים עד להמסה חלקה בו. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה מפזרים מעל סוכריות פרחים ותלתלי שוקולד. מעבירים למקרר להגשה.


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק