זו עוגה נהדרת להכנה. היא דחוסה, עשירה באגוזים ובפירות מיובשים ואינה דורשת שימוש במערבל חשמלי.

קחו קערה, כף ותבנית , בחישה אחידה והופ! לתנור. כעבור 50 דקות אפשר להכין כוס קפה מהביל, לפרוס פרוסה דקיקה (אין צורך ביותר), ולקבל פצצה של אנרגיה.

עוגה נהדרת כמשלוח לחייל/ת סטודנט/ת, שיענג אותו בפינוק ובחיזוק מהבית.

החומרים: לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנת

350 גרם אגוזים ופירות מיובשים – בחרו ושלבו בין סוגי אגוזים או פירות מיובשים ביחס שווה

7 כפות קמח מלא, מנופה

1 כפית אבקת אפייה

5 כפות סוכר דמררה

2 ביצים גדולות

2 טיפות תמצית וניל משובחת או 1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים, מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180 מעלות צ') כ-35 דקות, עד שהעוגה תזהיב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.

מצננים כרבע שעה ופורסים לפרוסות דקות. העוגה נשמרת נפלא במקרר. כדאי להקפיד על פריסה דקה בגלל דחיסותה של העוגה.

 

  • טיפסקל-חשוב לדעת:

צורתה ומרקמה של העוגה משתנה בהתאם לסוג הפירות והאגוזים, הם המכתיבים את הטון.

במידה ומעוניינים שהעוגה תשמר לאורך זמן חשוב להקפיד על כמות אגוזים גדול יותר מכמות הפירות המיובשים.

למשל : 100 גרם שקדים+ 100 גרם אגוזי מלך+ 100 גרם פקאן ופיסטוק+ 50 גרם משמש ושזיפים.

אם מגדלים מידי את כמות הפירות המיובשים תתקבל עוגה עשירה אך לחה ורכה מידי.

כלומר אפשר להגדיל כמויות של אגוזים ביחס לפירות המיובשים אך לא ההפך.

 

צילום: מתוך הספר "העוגות של פסקל " -אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here