

זו עוגה נהדרת להכנה. היא דחוסה, עשירה באגוזים ובפירות מיובשים ואינה דורשת שימוש במערבל חשמלי.
קחו קערה, כף ותבנית , בחישה אחידה והופ! לתנור. כעבור 50 דקות אפשר להכין כוס קפה מהביל, לפרוס פרוסה דקיקה (אין צורך ביותר), ולקבל פצצה של אנרגיה.
עוגה נהדרת כמשלוח לחייל/ת סטודנט/ת, שיענג אותו בפינוק ובחיזוק מהבית.
החומרים: לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנת
350 גרם אגוזים ופירות מיובשים – בחרו ושלבו בין סוגי אגוזים או פירות מיובשים ביחס שווה
7 כפות קמח מלא, מנופה
1 כפית אבקת אפייה
5 כפות סוכר דמררה
2 ביצים גדולות
2 טיפות תמצית וניל משובחת או 1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים, מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180 מעלות צ') כ-35 דקות, עד שהעוגה תזהיב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
מצננים כרבע שעה ופורסים לפרוסות דקות. העוגה נשמרת נפלא במקרר. כדאי להקפיד על פריסה דקה בגלל דחיסותה של העוגה.
- טיפסקל-חשוב לדעת:
צורתה ומרקמה של העוגה משתנה בהתאם לסוג הפירות והאגוזים, הם המכתיבים את הטון.
במידה ומעוניינים שהעוגה תשמר לאורך זמן חשוב להקפיד על כמות אגוזים גדול יותר מכמות הפירות המיובשים.
למשל : 100 גרם שקדים+ 100 גרם אגוזי מלך+ 100 גרם פקאן ופיסטוק+ 50 גרם משמש ושזיפים.
אם מגדלים מידי את כמות הפירות המיובשים תתקבל עוגה עשירה אך לחה ורכה מידי.
כלומר אפשר להגדיל כמויות של אגוזים ביחס לפירות המיובשים אך לא ההפך.
צילום: מתוך הספר "העוגות של פסקל " -אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק