עוגת אגוזים וקינמון זו עוגה מצויינת לכבוד סוף השבוע, עוגה מבצק בחוש אוורירי, במלית אגוזים ובניחוח קינמון הנחשפת בעת פריסת העוגה. אתם כמובן יכולים לגוון את סוג האגוזים במלית ומי שממש אינו אוהב אגוזים ואו רגיש  אפשר בקלות לוותר על המלית.

זו עוגה בחושה ועוגות בחושות הן עוגות נהדרות, לא רק בגלל טעמן הנפלא אלא גם משום שהכנתן קצרה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסים, ערבוב, תנור וניחוח נפלא עוטף את הבית.

חשוב להשתמש בתבנית מעוטרת היות וסוג התבנית בה בוחרים מעניקה לעוגה צורה יפה ומושכת. ורצוי להפיל את הכמות כי העוגה מתחסלת במהירות.

עוגת אגוזים וקינמון

החומרים: סיר פלא בקוטר 24 ס"מ משומנת ומקומחת

למלית:

3/4 כוס סוכר

2 כפות קקאו, מנופה

3 כפיות קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

1/2 כוס אגוזי פקאן, טחונים

2 כפות חמאה, מומסת

הפסקת קפה מישהו?

לבצק:

125 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר

2 ביצים

1/2 2 כוסות קמח, מנופה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

15 שקדים, טחונים

1/4 1 כוסות שמנת חמוצה או יוגורט

לעיטור:

1/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

להכנת המלית – מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד החמאה, אותה מוסיפים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה .

להכנת הבצק – מערבלים במערבל את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו .

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והשקדים. מוסיפים את התערובת אל הבלילה שבקערת המערבל בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים את השמנת או היוגורט ומערבלים לתערובת אחידה.

יוצקים לתבנית מחצית מתערובת הבצק. מסדרים על הבצק את המלית כרצועה במרכז העוגה. יוצקים מעל למלית את שארית תערובת הבצק ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 50 -60 דקות ומצננים. בוזקים אבקת סוכר

 

  • טיפסקל

ממהרים, אין לכם זמן לעיצובים?

אפשר לדלג על שלב השכבות ולהבליע את כל חומרי המלית בתערובת הבצק.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין, אנטולי מיכאלו 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here