

כרוכיות תמרים ואגוזים מפודרות באבקת סוכר מוכרות לכולנו. הפעם גרסת ההכנה היא כשרה לכבוד חג פסח התוצאה מפתיעה בטעם העדין והנימוח של פרוסות כרוכית התמרים.
החומרים: לכמות של כ-50 עוגיות
לבצק:
130 גרם חמאה
160 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שמן קנולה
200 מ"ל חלב
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
220 גרם קמח מצה
140 גרם קמח תפו"א
למלית:
500 גרם (1 קופסה) מלית תמרים מוכנה
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
לבזיקה:
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעתיים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ-1/4 ס"מ, מורחים שכבה נדיבה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזים קצוצים.
מגלגלים את הבצק מהצד הקרוב אלכם אל הצד המרוחק מכם לגלילה ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ. מסדרים את פרווסות העוגיות צמודות אחת לשניה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 12-15 דק'. מצננים את העוגיות ומפזרים עליהם אבקת סוכר בכמות נדיבה.
- טיפסקל
מכיוון שמדובר בקמחים פחות גמישים מקמח רגיל חשוב להימנע מערבול יתר. יש להוציא את הבצק מיד עם התגבשותו כשהוא נפרד מהדפנות.
המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני.צילום – אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק