ס
Jump to recipe

עוגיות שקדים| קורבידס מהמטבח הספרדי בלקני בצורת סהר.  השקדים לובשים ופושטים צורה ואפשר להפיק מהם עשרות סוגי מתוקים בצורה, טקסטורה וטעם שונה בהתאם לאופן השימוש בהם, למשל טחינת השקדים, ריסוקם, פריסתם או גריסתם. פעם הם בולטים ופעם מרומזים ופעם הם מסתתרים בתוך מסת החומרים ורק ניחוחם העדין מסגיר את נוכחותם, עד אשר מגיע שלב הנגיסה המתוקה והמפתיעה.

במתכון עוגיות שקדים|קורבידס, השקדים טחונים דק ומקנים לעוגייה את הארומה והפריכות הכול כך אופיינית להן. עוגיות אלו נפוצות במטבח הבלקני, שם הן מוכרות בשם "קורבידס". הן מעוצבות כסהרונים או כדורים ומצופות בגלימה לבנה של אבקת סוכר. יש המוסיפים לבצק ביצה, אך מניסיוני עוגיות שקדים|קורבידס גם ללא ביצים הן מושלמות.

* For the English recipe scroll down *

עוגיות שקדים/קורבידס
החומרים (40-35 עוגיות תלוי בגודלן):

100 גרם חמאה או מחמאה רכה, אפשר גם שמן קוקוס או שמן

1/4 כפית מלח

1 כוס סוכר דק או אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 טיפה תמצית שקדים

קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון

2 כפות מים או משקה רוזטה

1 כוס שקדים מולבנים טחונים דק

3/4 כוס קמח מנופה

2 כפות שטוחות קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

לעיטור:
1 כוס אבקת סוכר

ס
עוגיות שקדים ממכרות

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!





אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה או מחמאה, מלח, סוכר דק או אבקת סוכר, תמצית וניל,

תמצית שקדים, קליפת לימון מגוררת והמים או הרוזטה עד לקבלת תערובת אוורירית וקרמית. מוסיפים תוך ערבול איטי את השקדים טחונים, הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה.

ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת גושי בצק, שאותם מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מעבדים לבצק אחד אחיד אין ללוש יתר על המידה רק עד לאיסוף ואיחוד החומרים.

מחלקים את הבצק ל-40-35 כדורים קטנים ומעצבים כל כדור לצורת סהר או כדור.
מסדרים את הסהרונים ברווחים שווים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אם מעצבים לכדור פשוט לוחצים קלות על כל כדור ומסדרים ברווחים בתבנית. ( במידה וחם מידי רצוי להכניס את התבנית למקפיא ל -10 דקות )

אופים בתנור שחומם מראש ל-165-170 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות.
מוציאים ומצננים היטב.

בוזקים כמות גדולה של אבקת סוכר על העוגיות, מאחסנים בצנצנת או בקופסת פח גדולה ובוזקים מעל עוד אבקת סוכר.

 

  • טיפסקל
    אפשר להחליף את השקדים בכל סוג של אגוזים: פקאנים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או אגוז ברזיל.

 

ס
מעוצבות כסהרונים או כדורים ומצופות בגלימה לבנה של אבקת סוכר

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין




 

These cookies are a very popular Balkan treat that are shaped like crescents or balls and are covered with powdered sugar. Some people add an egg to the recipe, but I don't think it's necessary.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

16 תגובות

    • הי יוכי
      תודה רבה על הפירגון
      לגבי פרווה
      תרשמי לפניך שבכל מתכון בו השימוש בחמאה או מרגרינה
      ממרים בדרך הבאה
      100 גרם חמאה/מרגרינה = 85 גרם שמן עשי חישוב :)

    • שנטל
      שקדים מולבנים (ללא קליפה) טחונים דק זה בעצם קמח שקדים :)
      לכן ברור שאת יכולה להשתמש :)

    • הי אסתי
      האמת לא ניסתי להכין את העוגיות עם פולפה שקדים כך שאיני יודעת איך זה מתנהג ומה הטעם
      ממה שאני יודעת אפשר להוסיף אותה למאכלים וגם למיליות . את צריכה לנסות ולראות איך זה עובד

    • הי ויקי
      אם העוגיות השתטחו זאת אומרת שלא היה מספיק קמח
      כנראה לא השתמשת עם כוס מידה
      בכול מקרה בפעם הבאה שתכיני השתמשי בכוס מידה אונברסלית , אל תלושי יותר מידי את הבצק ואפילו הכניסי למקרר לעשר דקות
      זה בדק עדין מאוד, פריך ומאוד טעים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here