

עוגיות שקדים| קורבידס מהמטבח הספרדי בלקני בצורת סהר. השקדים לובשים ופושטים צורה ואפשר להפיק מהם עשרות סוגי מתוקים בצורה, טקסטורה וטעם שונה בהתאם לאופן השימוש בהם, למשל טחינת השקדים, ריסוקם, פריסתם או גריסתם. פעם הם בולטים ופעם מרומזים ופעם הם מסתתרים בתוך מסת החומרים ורק ניחוחם העדין מסגיר את נוכחותם, עד אשר מגיע שלב הנגיסה המתוקה והמפתיעה.
במתכון עוגיות שקדים|קורבידס, השקדים טחונים דק ומקנים לעוגייה את הארומה והפריכות הכול כך אופיינית להן. עוגיות אלו נפוצות במטבח הבלקני, שם הן מוכרות בשם "קורבידס". הן מעוצבות כסהרונים או כדורים ומצופות בגלימה לבנה של אבקת סוכר. יש המוסיפים לבצק ביצה, אך מניסיוני עוגיות שקדים|קורבידס גם ללא ביצים הן מושלמות.
* For the English recipe scroll down *
עוגיות שקדים/קורבידס
החומרים (40-35 עוגיות תלוי בגודלן):
100 גרם חמאה או מחמאה רכה, אפשר גם שמן קוקוס או שמן
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר דק או אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 טיפה תמצית שקדים
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
2 כפות מים או משקה רוזטה
1 כוס שקדים מולבנים טחונים דק
3/4 כוס קמח מנופה
2 כפות שטוחות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
לעיטור:
1 כוס אבקת סוכר


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה או מחמאה, מלח, סוכר דק או אבקת סוכר, תמצית וניל,
תמצית שקדים, קליפת לימון מגוררת והמים או הרוזטה עד לקבלת תערובת אוורירית וקרמית. מוסיפים תוך ערבול איטי את השקדים טחונים, הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה.
ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת גושי בצק, שאותם מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מעבדים לבצק אחד אחיד אין ללוש יתר על המידה רק עד לאיסוף ואיחוד החומרים.
מחלקים את הבצק ל-40-35 כדורים קטנים ומעצבים כל כדור לצורת סהר או כדור.
מסדרים את הסהרונים ברווחים שווים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אם מעצבים לכדור פשוט לוחצים קלות על כל כדור ומסדרים ברווחים בתבנית. ( במידה וחם מידי רצוי להכניס את התבנית למקפיא ל -10 דקות )
אופים בתנור שחומם מראש ל-165-170 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות.
מוציאים ומצננים היטב.
בוזקים כמות גדולה של אבקת סוכר על העוגיות, מאחסנים בצנצנת או בקופסת פח גדולה ובוזקים מעל עוד אבקת סוכר.
- טיפסקל
אפשר להחליף את השקדים בכל סוג של אגוזים: פקאנים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או אגוז ברזיל.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
These cookies are a very popular Balkan treat that are shaped like crescents or balls and are covered with powdered sugar. Some people add an egg to the recipe, but I don't think it's necessary.
Ingredients
- 100 g butter or margarine, softened (can also use coconut or canola oil)
- 1/4 tsp salt
- 1 cup caster or powdered sugar
- 1 tsp quality vanilla extract
- 1 drop almond extract
- Zest from 1/2 lemon
- 2 tbsp water or rosetta drink
- 1 cup blanched almonds, ground finely
- 3/4 cup flour, sifted
- 2 level tbsp cornflour
- 1/2 tsp baking powder
- Topping:
- 1 cup powdered sugar
Instructions
- With a mixer fitted with a dough hook, mix the butter or margarine together with the salt, sugar, vanilla, almond extract, lemon zest, water or rosetta until light and creamy. Add ground almonds, flour, cornflour, and baking powder while continuing to mix on low speed. Transfer to a lightly floured work surface and knead batter.
- Separate batter into 35-40 small balls. Form cookies into crescent shape if desired.
- Set crescents on a tray covered with baking paper. If you've left the cookies as balls, push down to flatten them a little. Bake in an oven that has been preheated to 165-170° for 15 minutes or until they become crispy but are still light colored.
- Remove and let cool. Sprinkle with powdered sugar and store in a box. Sprinkle with more powdered sugar.
- TiPascale
- Instead of using almonds, you can use ground pecans, hazelnuts or walnuts instead.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
בוקר טוב.
לפרווה-כמה שמן?
תודה על המתכונים המעולים בטעם של בית. שבת שלום
הי יוכי
תודה רבה על הפירגון
לגבי פרווה
תרשמי לפניך שבכל מתכון בו השימוש בחמאה או מרגרינה
ממרים בדרך הבאה
100 גרם חמאה/מרגרינה = 85 גרם שמן עשי חישוב :)
במה אפשר להחליף את הקמח. למי שרגיש לגלוטן.
הי איריס
השתמשי בקמח כרגיל :)
היי אפשר להשתמש בקמח שקדים ?
שנטל
שקדים מולבנים (ללא קליפה) טחונים דק זה בעצם קמח שקדים :)
לכן ברור שאת יכולה להשתמש :)
6אם רוצה להוסיף ביצה באיזה שלב ישים אותה
הי חן
יחד עם הקמח והשקדים
כוס שקדים לפני טחינה או כוס שקדים טחונים?
הי שולי
1 כוס שקדים מולבנים טחונים דק
כלומר טחונים :)
תודה על מתכון נפלא, שאלה, אם שמה אבקת סוגר, לשים כוס? או שקית שלמה 100 גרם
דנה
כוס :)
אפשר להשתמש בפולפה של שקדים במקום שקדים טחונים?
הי אסתי
האמת לא ניסתי להכין את העוגיות עם פולפה שקדים כך שאיני יודעת איך זה מתנהג ומה הטעם
ממה שאני יודעת אפשר להוסיף אותה למאכלים וגם למיליות . את צריכה לנסות ולראות איך זה עובד
היי הכנתי בדיוק את המתכון ובאפיה הכל השתטח לי לבצק דק.
יצא טעים אבל הצורה לא נשמרה
הי ויקי
אם העוגיות השתטחו זאת אומרת שלא היה מספיק קמח
כנראה לא השתמשת עם כוס מידה
בכול מקרה בפעם הבאה שתכיני השתמשי בכוס מידה אונברסלית , אל תלושי יותר מידי את הבצק ואפילו הכניסי למקרר לעשר דקות
זה בדק עדין מאוד, פריך ומאוד טעים