השקדים לובשים ופושטים צורה ואפשר להפיק מהם עשרות סוגי מתוקים בצורה, טקסטורה וטעם שונה בהתאם לאופן השימוש בהם, למשל טחינת השקדים, ריסוקם, פריסתם או גריסתם. פעם הם בולטים ופעם מרומזים ופעם הם מסתתרים בתוך מסת החומרים ורק ניחוחם העדין מסגיר את נוכחותם, עד אשר מגיע שלב הנגיסה המתוקה והמפתיעה.

במתכון כאן השקדים טחונים דק ומקנים לעוגייה את הארומה והפריכות הכול כך אופיינית להן. עוגיות אלו נפוצות במטבח הבלקני, שם הן מוכרות בשם "קורבידס". הן מעוצבות כסהרונים או כדורים ומצופות בגלימה לבנה של אבקת סוכר. יש המוסיפים לבצק ביצה, אך מניסיוני גם ללא ביצים הן מושלמות.

עוגיות שקדים/קורבידס
החומרים (40-35 עוגיות תלוי בגודלן):
100 גרם חמאה או מחמאה רכה, אפשר גם שמן קוקוס או שמן
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר דק או אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 טיפה תמצית שקדים
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
2 כפות מים או משקה רוזטה
1 כוס שקדים מולבנים טחונים דק
3/4 כוס קמח מנופה
2 כפות שטוחות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה

לעיטור:
1 כוס אבקת סוכר

עוגיות שקדים ממכרות

אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה או מחמאה, מלח, סוכר דק או אבקת סוכר, תמצית וניל,

תמצית שקדים, קליפת לימון מגוררת והמים או הרוזטה עד לקבלת תערובת אוורירית וקרמית. מוסיפים תוך ערבול איטי את השקדים טחונים, הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה.

ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת גושי בצק, שאותם מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מעבדים לבצק אחד אחיד.

מחלקים את הבצק ל-40-35 כדורים קטנים ומעצבים כל כדור לצורת סהר או כדור.
מסדרים את הסהרונים ברווחים שווים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אם מעצבים לכדור פשוט לוחצים קלות על כל כדור ומסדרים ברווחים בתנור.

אופים בתנור שחומם מראש ל-165-170 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות.
מוציאים ומצננים היטב.

בוזקים כמות גדולה של אבקת סוכר על העוגיות, מאחסנים בצנצנת או בקופסת פח גדולה ובוזקים מעל עוד אבקת סוכר.

  • טיפסקל
    אפשר להחליף את השקדים בכל סוג של אגוזים: פקאנים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או אגוז ברזיל.
מעוצבות כסהרונים או כדורים ומצופות בגלימה לבנה של אבקת סוכר

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here