כמה טעם ואושר אפשר למצוא בעוגיות המרוצ'ינוס. עוגיות אלו ניתן למצוא בכל בית יהודי באיזמיר. חשוב להכין את השקדים במרקם הרצוי לכן טוחנים גס את השקדים ככל שניתן, כדי לקבל עוגייה במרקם הייחודי.

חומרים: ל- 20 עוגיות

500 גרם שקדים ( לא קלופים)

2 וחצי כוסות סוכר

1/2 כוס מים

2 חלבונים, טרופים

לעיטור:

כ- 20 שקדים שלמים, קלופים

אופן ההכנה:

מניחים את השקדים בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים וכשהקליפה מתרככת מסננים ומקלפים.

טוחנים את השקדים במעבד מזון לקבלת תערובת גסה.מניחים בסיר את המים והסוכר, וממיסים על אש נמוכה.

מוסיפים את תערובת השקדים תוך כדי בחישה מהירה בכף עץ ומבשלים עד שהבלילה תסמיך.

מסירים מהאש, מצננים, ומוסיפים את החלבונים הטרופים (משגיחים שהם לא ייקרשו)מחממים תנור ל- 175 מעלות צ. מרפדים תנית בנייר אפייה.

צרים מהתערובת כדורים בגודל 5 ס"מ, מעצבים אותם לצורת הר (תלולית).עורכים את המרונצ'ינוס בתבנית במרכז כל "הר" שקד.

אופים 15-12 דקות עד שהמרוצ'ינוס יזהיבו קלות. הן עדיין יהיו רכות אבל יתקשו מחוץ לתנור.

מקררים ושמרים בכלי זכוכית אטום.

 

מתוך הספר השולחן של לינדה / לינדה סגול. צילום איה בן עזרי

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here