אלו בהחלט העוגיות האהובת עלי. ניתן להכינן בשלל צורות, ובתוספות שונות ומגוונות. הן עוגיות אשר נחטפות על ידי ילדים ובוגרים כאחד, משלבות בתוכן שוקולד צ'יפס לכן מומלץ להכין כמות גדולה.

עוגיות שיבולת שועל

החומרים: לכ- 22-20 עוגיות

225 גרם חמאה

1/2 1 כוסות סוכר חום או דמררה

1/2 כוס סוכר

2 ביצים + 1 חלמון

2 כוסות קמח מנופה אפשר לשלב עם קמח מלא

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 1 כפיות קינמון

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 3 כוסות שיבולת שועל

1/4 1 כוסות אגוזים (מלך או פקאן) קצוצים גס

1/2 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס חמוציות או משמשים מיובשים קצוצים דק

1/4 1 כוסות שוקולד צי'פס

אופן ההכנה: 

מניחים במערבל חשמלי עם וו לישה את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים לקבלת תערובת אחידה מוסיפים את החלמון והביצים ומערבלים.

מוסיפים תוך ערבול איטי בהדרגה ולסירוגין את יתר החומרים עד לקבלת עיסה אחידה .

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים בעזרת כפית מעיסת הבצק ומניחים ברווחים בתבנית . או מעצבים כדורים קטנים בידיים רטובות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 160-170 מעלות צ' כ- 20 דקות מוציאים ומצננים. שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

  • טיפסקל

שימו לב הקפידו על רווחים בין העוגיות בתבנית כי הן משתטחות ומתפשטות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here