עוגיות שושנים נוסטלגיות אהובות. עשויות מבצק פריך מאוד עדין המתחבר למלית מרנג – שהיא עשויה מקצף חלבונים מתוק ויציב בטעם וניל.

אלו בעצם שתי שכבות. האחת שכבת בצק השנייה שכבת מרנג והן חוברות יחד לגלילה אחת אותה חותכים לפרוסות או אז מקבלים שבלולים שהם שושנים אופים ונהנים. אפשר להכינן גם בשיטה אחרת. והיא מריחת הבצק במרנג חיתוך הבצק לרצועות ורק אז מגלגלים לשבלולים. בשיטה זו האחרונה המלית מבצבצת הרבה יותר בין עלעלי בצק השושנים. בחירת השיטה היא בהתאם לנוחיות שלכם.

 

עוגיות שושנים נוסטלגיות
עוגיות שושנים נוסטלגיות

החומרים (לכ 30 עוגיות שושנים בינוניות ):

לבצק:

3 כוסות קמח, מנופה

5-4  כפות אבקת סוכר

קורט (קמצוץ) מלח

1 כפית אבקת  אפייה

1 כפית תמצית וניל משובחת

1/2 גביע שמנת חמוצה 27%

150 גרם חמאה קרה בקוביות

3 חלמונים מביצים  L

 

עוגיות שושנים נוסטלגיות
שלבי הכנת עוגיות שושנים נוסטלגיות

למרנג:

3 חלבונים L

קורט מלח

1/2 כוס אבקת סוכר  או סוכר

5 כפות אינסטנט פודינג

לבזיקה:

אבקת סוכר

 

טיפסקל:

לגיוון בטעם אפשר להוריד חצי כוס קמח מכמות הקמח המתכון  ולהמירו בקמח שקדים מולבנים טחונים  (קמח שקדים)

לקבלת מרנג יציב אפשר להוסיף לקצף  2-1 טיפות מיץ לימון ומעט מלח . כדי לקבל את המרנג יציב.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

עוגיות שושנים נוסטלגיות
מצננים ובוזקים אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הבצק – מניחים במעבד מזון  את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת אפייה, והווניל. מערבלים קלות ומוסיפים את השמנת החמוצה, מפזרים סביב החומרים במעבד המזון את קוביות החמאה. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת גרגרית וחולית, מוסיפים את החלמונים ומעבדים במספר פולסים עד לקבלת  בצק אחיד.

מעבירים את הבצק אל משטח מקומח, מחלקים לשניים ומעצבים לריבוע בצק אותו עוטפים בניילון ניצמד. מכניסים למקרר ומצננים לפחות שעה, הבצק התייצב טוב ויהיה קל לעבודה.

הכנת המלית – מניחים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה תוך כדי ההקצפה מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים להקציף במהירות עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את אבקת אניסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקבלת מרקם אחיד, חלק ויצב למרנג.

מרדדים חלק ראשון של בצק על נייר אפייה מקומח קלות. משתדלים לרדד לצורת מלבן ואם לא צלחתם יישרו וחתכו את הצוות  המיותרים.

מורחים שכבה נאה של מרנג  על מלבן הבצק. בעזרת סכין חדה או סכין גלגלת לחיתוך פיצה חותכים רצועות ישרות (רוחב הרצועה תלוי בכם אפשר דקה או רחבה יותר) רצוי להשתמש בסרגל לקבלת  רצועות שוות.

מגלגלים כל רצועה עם מלית המרנג מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם לצורת שבלול . בדרך זו מכינים את כל הבצק והמרנג. מסדרים את שושני המרנג ברווחים שווים על תבנית אפייה של תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

עוגיות שושנים נוסטלגיות
עוגיות שושנים נוסטלגיות

מכניסים את התבנית למקפיא למשך חצי שעה עד שעה . מוציאים מהמקפיא ואופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. ( אפשר טורבו במקרה זה זמן האפייה מתקצר מעט )

במשך כחצי שעה עד הזהבה קלה מאוד, יש להקפיד ולשמור לא לייבש את העוגיות יתר על המידה.

מוציאים מהתנור את העוגיות ומצננים היטב בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים.

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here