מלאות טעם
העוגיות האלה מנומשות, פריכות ונימוחות – ואהובות על קטנים ועל גדולים

על השיש במטבח שבביתי מונחות מספר צנצנות זכוכית שקופות ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. הן כאן על מנת להבטיח את טעמו המושלם של כל משקה חם.

השבוע בחרתי לייחד את המדור להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס. עוגיות עגולות, מנומשות, פריכות ונימוחות. אלו הן עוגיות אהובות על קטנים ובוגרים כאחד. העוגיות לא מסובכות להכנה, וכיף להכין אותן עם הילדים הצעירים, והבוגרים  בימים אלו  – כשהיום התקצר ומחשיך מוקדם.

אני נוהגת לכנותן עוגיות "זיקית " היות ומספיק להוסיף מרכיב  אחד או  להחליף במרכיב אחר והן משנות את גוונן, מרקמן, צורתן וטעמן.  הבצק גמיש ומאפשר יצירת עוגיות בטעמים ובמרקמים שונים. אפשר למשל לשלב נטיפי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות שוקולד או עדשים צבעוניות . אפשר להחליף חצי כמות הקמח באבקת קקאו, גרגרי שומשום קוקוס ועוד כיד הדמיון. במתכון זה הבצק הוכן באמצעות מערבל חשמלי,  אך אפשר להכינו גם  בעזרת מטרפה ידנית.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר, לשתף ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  הפייסבוק ובטיקטק שלי

ואם הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
הבצק

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות

  • לצורך הכנת המתכון יש להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית.
  • אפשר לשלב בבצק 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים

 

  • עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
    הקפאת נטיפי שוקולד

החומרים: (ל-12 עוגיות גדולות)

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2  כוס פחות סוכר חום או דמררה

1/4 כוס סוכר לבן

1 ביצה טרופה

1 כפית תמצית וניל משובחת

2 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף קורנפלור

1/2 כפית מלח

200 גרם שוקולד צ'יפס

למליות:

12 כפות גדושות ממרח שוקולד נוטלה או ממרח שוקולד אגוזים אחר

 

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
ממלאים את השוקולד בבצק ומעצבים לכדורים

אופן ההכנה:

מכינים תחילה את המיליות: על נייר אפייה מניחים ברווחים 12 כפות ממרח נוטלה מעצבים אותן לכדורים קטנים. מכניסים להקפאה עד הכנת העוגיות.

לבצק – מכניסים לקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר החום והלבן ו. מערבלים יחד עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. מוסיפים את הביצה הטרופה והווניל ומערבלים לעיסה אחידה.

מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, אבקת סודה לשתייה, הקורנפלור והמלח, ומערבלים לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס, ומערבלים מספר שניות להטמעה בעיסת הבצק.  מניחים את הבצק על ניילון נצמד, סוגרים היטב ומעבירים למקרר לשעה.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים

 

מחלקים את הבצק ל-12 כדורים, משטחים כל כדור בצק לעיגול בעובי חצי ס"מ, מניחים במרכזו כדור ממרח השוקולד הקפוא ומקפלים את הבצק על כדור ממרח השוקולד. סוגרים לכדור אחיד. בדרך זו מכינים את שאר העוגיות.

מסדרים את העוגיות הממולאות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-12 דקות, עד שהעוגייה מזהיבה. מוציאים ומצננים כ-20 דקות.

את העוגיות אפשר לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים. לאחר קירור מלא של העוגיות הממרח חוזר למצב המקורי שלו ומתמצק.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
כשעוגיות יוצאות מהתנור מיד מעצבים אותן בעזרת כוס

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
נוגסים בעוגייה והשוקולד מתפוצץ בפה

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here