החורף הוא הזמן הטוב ביותר להכין את העוגיות הרכות, שמנוקדות בכתמי שוקולד ומהוות תוספת משולמת לכוס תה חם

כשגנרל חורף מנצח על תזמורת גדולה של ברד, סופות, רוחות, ברקים ורעמים, אנו ממעטים לצאת ונותרים ספונים בסלון, מכורבלים בשמיכה חמימה, אוחזים בכוס גדולה עם משקה חם בתוכה, שתרגיע את הסימפוניה הקרה המשתוללת בחוץ. יש המעדיפים שוקו, אחרים לוגמים תה עם נענע, קינמון וג'ינג'ר.

ואני צופה בתזמורת הזו דרך חלון המטבח, ושמחה שאינני בחוץ אלא בלב הבית, היכן שמתרחשים הדברים המעניינים באמת: התבשילים והמטעמים המתוקים לכל האהובים. המטבח רוחש האהבה הוא המקום שבו נחשפים הרגשות. שם, ורק שם במקום החמים והנעים, נפתחים ומתחברים הקשרים המשפחתיים כשהם שזורים בעשייה ברוכה, תוך שילוב טעמים וניחוחות. כל אלו יוצרים קרקע נוחה, מחבקת, אוהבת. מעין חוף מבטחים שיוצר הוויי משפחתי, אפוף תבלינים ואדי יצירה. אלו תמיד יהיו רגעים של זמן איכות משפחתי, רסיסים של אושר גדול אשר נחקקים בזיכרון ילדינו לאורך כל שנות חייהם, בדיוק כמו שאנו ספגנו מבית אמנו.

לכן אני מקפידה להסביר לכל מי שמעוניין לשמוע, שבמטבח שלנו אנו לא חייבים להפליא בבישול עילי ובהכנת מתכונים מסובכים הדורשים שעות הכנה וזמן ממושך במטבח. מה שכן, אנחנו שומרים בארגז הכלים שלנו מבחר מתכונים אשר יאפשרו לנו לשהות במטבח מספיק זמן על מנת להכין מאכלים ומאפים מתוקים, שימשכו את כל בני הבית למרכז העניינים.

זה כל כך פשוט: אחרי בחישה של מספר מצרכים ולישה קצרה, מגלגלים מעט מהבצק בכף היד או נוטלים ממנו בשתי כפיות או בכף גלידה ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. תלוליות, תלוליות של אהבה וטעמים מפנקים. שולחים לאפייה קצרה בתנור ובחלוף כרבע שעה המטבח והבית כולו אפופים בחמימות עדינה ובריח נפלא. ואחר כך הטעם – עוגיות פריכות המנוקדות בכמות נדיבה של נטיפי שוקולד.

חשוב להקפיד על הרווחים בתבנית האפייה. העוגיות מתפשטות ומשתטחות בתבנית, והן צריכות מקום אחרת הן מתחברות אחת לשנייה. זמן האפייה ישפיע על מרקם העוגיות: למרקם רך ונימוח אפו אותן במשך 12-14 דקות, תלוי בעוצמת החום בתנור שלכם. לקבלת עוגיות במרקם פריך וקריספי יש לאפות את העוגיות עוד חמש דקות נוספות. כאמור הן נפלאות לצד משקה חם ביום קר וגשום. אחרי הכול אתם מכירים ילד או בוגר שיסרב לעוגיית שוקולד צ'יפס?

 

טיפסקל לגיוון

אפשר להוסיף נטיפי שוקולד לבן, אגוזי מלך קצוצים או חמוציות.

בנוסף לסוכר אפשר להוסיף דבש או סילאן.

ניתן להפחית חצי כוס קמח ולהוסיף שיבולת שועל.

הכינו כמות כפולה של בצק, העוגיות מתחסלות במהירות.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

2 כוסות (260 גרם)קמח כוסמין מלא, מנופה

2 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (100 גרם) נטיפי שוקולד צ'יפס

1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

1/4 כוס גוג'י ברי

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן או גולדן

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה

1/2 כוס שמן

2 כפות שטוחות שמן קוקוס

1/4 כוס מים או מיץ

1 כף תמצית וניל

 

 

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס, החמוציות, גוג'י ברי ומערבבים.

בקערה גדולה מניחים את הסוכרים עם השמן, שמן קוקוס, המים והווניל. טורפים היטב במטרפה ידנית במשך כשתי דקות, עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת הקמח אל הקערה עם הנוזלים ומערבבים בעזרת כף עץ או מרית, עד שהתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשלוש- ארבע שעות. (אפשר להכין את התערובת יום קודם ולשמור במקרר עד לאפייה).

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים בקוטר 8 ס"מ (מקבלים בערך כ-30 עוגיות) או בקוטר 5 ס"מ (כ-50 עוגיות). מסדרים את כדורי הבצק בתבנית ומכניסים למקפיא למשך 10-15 דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך 14-12 דקות עד לקבלת עוגיות רכות. במידה ורוצים לקבל עוגיות פריכות אפשר להמשיך ולאפות עוד 4-5 דקות. מוציאים ומניחים על רשת צינון עד להגשה.

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

    • הי גל
      הסוכר חום הוא סוכר רך ולח, צבעו כהה מאוד. הוא עם מולסה (הסירופ הטבעי בקנה הסוכר). המולסה היא זו שנותנת את הצבע החום, המרקם הדביק, הטעם המיוחד והארומה.
      סוכר דמררה זה סוכר בצבע חום זהבהב ולו גרגירים גדולים יותר מגרגרי הסוכר הרגיל. לסוכר מרקם דביק מעט ויש בו מעט מולסה. בשני סוגי הסוכר אין צבע מאכל הגוון שהם מקבלים זה מהמולסה קנה סוכר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here