נשמע מוזר, אך הטעם מושלם

תבלין האהבה

השנה, לכבוד יום המשפחה והוולנטיינ'ס דיי, החלטתי ללכת על משהו אחר: במקום עוגת שוקולד מפוצצת,

עוגיות שוקולד מריר עם מרכיב לא צפוי – מלח ים אטלנטי

תמיד אני מחפשת סיבה לשוקולד, כזו  שתספק לי תירוץ להתחיל להכין עוגות שוקולד מפונפנות- מצופות בשלל קרמים, כמובן משוקולד,

בנוסף לציפוי שוקולד וקישוטי שוקולד על הדרך. במילים אחרות, אין כמו פסטיבל שוקולד לצד יום המשפחה או חג האהבה כדי לתת לי סיבה לרוץ למטבח ולהכין משהו שוקולדי ומפנק.

השוקולד כידוע עשוי פולי קקאו, שהם זרעי עץ טרופי, טחונים עם סוכר, חמאת קקאו וחומרי טעם. והפעם בחרתי לחרוג ממנהגי, ובמקום עוגת שוקולד,

החלטתי להכין עוגיות שוקולד עשירות עם טוויסט מעניין שעליו המליץ השוקולטייר היועץ המקצועי של פסטיבל השוקולד רונן אפללו- שוקולטייר מוערך מבוטיק השוקולד "אמיליה שוקולד".

רונן הסביר לי שגם בתחום השוקולד יש אופנות וטעמים עדכניים, וכיום המשחק הוא שילוב בין שוקולד למלח אטלנטי.

ולכן היום נכין עוגיות המשלבות בין שוקולד מריר למלח ים. אולי זה נשמע מוזר, אבל האמינו לי שהטעם מושלם, מרתק ובעיקר מושך.

חורצים מהבצק עיגולים קטנים
חורצים מהבצק עיגולים קטנים

החומרים ל- כ-100-  120 עוגיות בהתאם לגודל

280 גרם חמאה

95 גרם סוכר לבן

225  גרם סוכר  דמררה (חום בהיר)

4 גרם מלח ים אטלנטי טחון  טעמו עדין ומתאים לעוגייה ( אפשר מלח גס גרוס)

327 גרם קמח לבן, מנופה

9 גרם סודה לשתייה אבקה

55 גרם אבקת קקאו, מנופה

280 גרם שוקולד מריר או נטפי שוקולד צ'יפס גרוסים דק

 

מסדרים בתבנית ואופים
מסדרים בתבנית ואופים

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה, הסוכר הלבן, סוכר הדמררה והמלח ומערבלים החמאה לתערובת קצפית קלילה.

מוסיפים את הקמח, הסודה ואבקת הקקאו ואוספים ללישה קצרה לקבלת בצק אחיד.

מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים את השוקולד הגרוס דק, לשים תוך כדי הטמעת השוקולד בבצק.

מניחים נייר אפייה על משטח עבודה,  ומעליו מניחים את הבצק. מכסים בנייר אפייה נוסף, ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של  כ- 8 מ"מ

(אפשר על משטח סילקון או על יריעת ניילון נצמד) מניחים אותו על מגש ומכניסים למקפיא להתייצבות כ-40 דקות. בעזרת חורצן  קורצים עיגולים בקוטר של כ- 3 ס"מ.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני נמוך של  175 מעלות צ' במשך 12-10 דקות.

 

  • טיפסקל

חשוב להכין ולשקול את החומרים לפני ההכנה.

את השוקולד יש לקצוץ דק ככל שניתן על מנת שישלב היטב בבצק.

לטעם נוסף אפשר להוסיף מעט תמצית וניל.

צילום: אפיק גבאי

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here