אחת העוגיות העשירות והטעימות שיצא לי להכין. הן נהדרות להגשה מתוקה לצד כל משקה חם או קר. הן עוגיות עשירות בשוקולד מרירי, ואבקת שקדים המהווים שילוב עשיר, טעים ומיוחד לכבוד כל חג.

החומרים: לכ- 30 עוגיות

680 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו לפחות)

100 גרם חמאה

8 ביצים

360 גרם סוכר

100 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)

40 גרם קמח מצות

160 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה: 

ממיסים את השוקולד עם החמאה בבן מארי או במיקרוגל במספר פולסים ובחישה מהירה.במערבל חשמלי מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.

מערבבים את היבשים בנפרד – אבקת השקדים, קמח מצה ואגוזים ומוסיפים אל הקצף הביצים.מקפלים פנימה את השוקולד המומס, לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את עיסת הבצק אל שק זילוף בעל צינתר חלק. מזלפים כדורים של כשני ס"מ קוטר מעיסת הבלילה ברווחים אחידים זה מזה על תבניית תנור מרופדתבנייר אפייה.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 8 דקות ומצננים.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני.צילום – אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here