

אחת העוגיות העשירות והטעימות שיצא לי להכין. הן נהדרות להגשה מתוקה לצד כל משקה חם או קר. הן עוגיות עשירות בשוקולד מרירי, ואבקת שקדים המהווים שילוב עשיר, טעים ומיוחד לכבוד כל חג.
החומרים: לכ- 30 עוגיות
680 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו לפחות)
100 גרם חמאה
8 ביצים
360 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
40 גרם קמח מצות
160 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם החמאה בבן מארי או במיקרוגל במספר פולסים ובחישה מהירה.במערבל חשמלי מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.
מערבבים את היבשים בנפרד – אבקת השקדים, קמח מצה ואגוזים ומוסיפים אל הקצף הביצים.מקפלים פנימה את השוקולד המומס, לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את עיסת הבצק אל שק זילוף בעל צינתר חלק. מזלפים כדורים של כשני ס"מ קוטר מעיסת הבלילה ברווחים אחידים זה מזה על תבניית תנור מרופדתבנייר אפייה.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 8 דקות ומצננים.
המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני.צילום – אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
במקום קמח מצה מה התחליף?
הי מירה
אפשר קמח רגיל
פסקל יקרה האם אין טעות בכמות השוקולד? 680 גרם?
הי ורדה
לא :)
העוגיות הן עשירות מאוד ומבוססות אך ורק על אגוזים נסי להכינם בחצי הכמות
תודה אהובה. רצה להכין??????
הי ורדה
בהצלחה :)