עוגיות ריפה המרוקאית אופייניות לימי החול בכל בית מרוקני. הן פשוטות להכנה ונפלאות בטעמן. את עוגיות השומר מלוות בדרך כלל כוס תה מהביל עם שיבה ולואיזה.

בגרסה המקורית מכינים אותן כעוגיות דמויות גלגלים רחבים ומשוננים אותן מניחים במרכז השולחן ובשעת שתיית התה האורחים שוברים חתיכות ומתכבדים.

כיום נוהגים להכינם כריבועים או מלבנים קטנים אותם עורמים בצלחות הגשה. במקור הוכנו העוגיות הללו על בסיס מים אך עם הזמן אני נוהגת לשלב גם מיץ תפוזים והתוצאה נפלאה.

 

החומרים: לכ- 40 עוגיות או 6 עוגיות בקוטר 20 ס"מ

¼1 כוסות סוכר

1/2 1 -1 כוסות מים (או מיץ תפוזים)

¼1 כוסות שמן

4 כפות זרעי שומשום

½1 כפות זרעי שומר, שלמים

2 שקיות אבקת אפייה

1 ק"ג קמח, מנופה

3 ביצים

 

אופן ההכנה:

ממיסים את הסוכר עם המים בסיר על מעל ללהבה בינונית. מוסיפים שמן, שומשום ושומר ומערבבים היטב.

מערבלים קלות במיקסר קמח ואבקת אפייה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצים. מערבלים תוך הוספה הדרגתית של תערובת הסוכר המומס, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח, ואם נוקשה מדי מוסיפים מים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 20 ס"מ בעזרת צלחת, או חותכים לרצועות בגודל 10X6 ס"מ בחותן משונן. צובטים עם האצבעות בהיקף העוגיות העגולות לעיטור, ומחוררים במזלג את פני העוגייה.

מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה משומנת, ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ושומרים בכלי סגור הרמטית.

  • טיפסקל

כדאי להתחיל עם חצי מכמות הנוזלים ולהוסיף אותם בהדרגה לבצק, כיוון שהכמות הדרושה משתנה לפי סוג הקמח שבו משתמשים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here