עוגיות רחת לוקום מהירות

רגע של געגוע עם עוגיות רחת לוקום כמו פעם! קבלו עוגיות פריכות מהירות הכנה. אפשר להשתמש בכל סוג וגוון של רחת לוקום, שילוב גוונים שונים יניבו עוגיות שמחות וצבעוניות. לאחרונה שמתי לב לבקשות חוזרות לקבלת  מתכוני עוגיות "כמו פעם". לבקשות הללו תמיד יש סיפור נילווה של זיכרונות ילדות, טעמים וניחוחות מבית אמא. השאלות הללו הובילו אותי לעלות לאתר מספר עוגיות כמו של פעם. מה שמייחד אותן הוא בעיקר התרפקות נוסטלגית? וטעם נפלא.

בעקבות פניות אלי ותגובות  אני חייבת לחדד שוב – יש להוסיף בהדרגה את הקמח, והנוזלים. לשים עד לקבלת בצק אחיד שאותו שוב לשים בידיים ורק אז שולחים למנוחה במקרר.




שימו לב, זהו בצק עדין לכן חשוב איך אתם שוקלים? ובאיזה גודל הכוס משתמשים (אני משתמשת בכוס של 200 מ"ל), וכמובן הקפידו עם הלישה.

החומרים: ל-30-32 יחידות תלוי בגודל העוגייה

150 גרם חמאה או מחמאה, מרגרינה

1 כף שמן קנולה

2 כפות אבקת סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 כוסות קמח מנופה

1/4 – 1/2 כוס מים או טיפה יותר לפי הצורך

5-6 פיסות רחת לוקום אדום ,ורוד או לבן

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר





אופן ההכנה:

מערבלים במערבל את החמאה או המחמאה עם השמן ואבקת הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמים ומערבלים עד שהבצק ניתק מדפנות הקערה. אפשר ללוש בכפות הידים . עוטפים בניילון ניצמד ושומרים במקרר כשעה.

חותכים את רחת הלוקום לפיסות (יש לקבל כ-32-33 חתיכות) מצפים קלות באבקת הסוכר ומניחים על מגש.

מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד של בצק לעלה עגול בעובי 1/2 ס"מ . חותכים למשולשים קטנים. מניחים בכל משולש בצק בצד הרחב פיסת רחת לוקום ומגלגלים אל הצד המחודד. בדרך זו מכינים את כל העוגיות.

מסדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-20 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומצננים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here