עוגיות קרמל (שזף סוכר) מצויות בשפע במטבח המרוקני. לכבוד המימונה הן עשויות על בסיס שקדים, שומשום, אגוזים, בוטנים או בשילוב של שומשום עם בוטנים ושקדים.
בשאר החגים ניתן להחליף את השומשומים והאגוזים למיניהם בכדורי בצק קטנקנים מטוגנים.

 

החומרים: ל- 15-20 עוגיות

200 גרם שומשום

2 כפות בוטנים קלויים קלופים ( לא הכרחי)

לקרמל:

1 כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 כף מים

מעט שמן לשימון

 

 

אופן ההכנה: 

בוררים היטב את השומשום וקולים אותו בתנור בחום בינוני של 180 מעלות תוך בחישה כשבע-עשר דקות.

שמים בסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון והמים וממיסים על אש נמוכה ומערבבים עד לקבלת קרמל בגוון חום בהיר (יש להיזהר לא לחרוך את הסוכר). מסירים מהאש.

מוסיפים את השומשום והבוטנים תוך בחישה מתמדת. משמנים משטח עבודה ומכינים מערוך משומן היטב.

יוצקים את תערובת השומשום על גבי המשטח המשומן, ובעזרת המערוך משטחים אותה בזריזות עד שמתקבל משטח שומשום בעובי של כ-1 ס"מ.

אם העיסה לא התגבשה היטב או שהיא מתקשה טרם העברתה למשטח העבודה רצוי לחמם ולהמיס אותה במשך כמה דקות ורק אז לעביר למשטח המשומן.

בעזרת סכין חמה חותכים רצועות לאורך ברוחב של כ-3 ס"מ, אחר כך חוצים אותן באלכסונים ברוחב של כ-5 ס"מ ומקבלים מעוינים.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. אפשר לעשות את זה בצורות אחרות? י
    כמו שלמשל באירועים תמיד רואים את הסומסום מעוצב בצורות של טאג'ין או קומקום מרוקאי

    • הי רחל
      זה לא המתכון הנכון לעיצוב בשומשום קראמל
      כדי שתוכלי לעצב את צריכה לשנות את יחסי כמויות הסוכר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here