עוגיות רחת לוקום מהירות
הן קטנות ומעוצבות, מופיעות בגוונים ובצורות שונות, טעמן משתנה מאחת לשנייה והן בעיקר באות להשלים את הלגימה מהמשקה החם ולתת לו ערך נוסף. קבלו את ממלכת העוגיות.
יש להן מעלות שלעוגות אין. ניתן להכין אותן מראש, הן נשמרות לאורך זמן, הן מכילות מיליות מפתיעות. חסרונן היחיד שאם לא שומרים עליהן היטב הן נחטפות במהירות.

עם השנים והניסיון נחשפתי למיני עוגיות רבים ואספתי המון מתכונים להכנתן. אני נוהגת לחלק את מתכוני העוגיות לפי מרקמן ואיכותן.

כך למשל קיימות העוגיות היבשות, המתפוררות, המתובלות, הממולאות העדינות, הבריאותיות והעשירות, עוגיות פינוק ועוגיות לאוהבים ועוד.

לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים של עוגיות ומאחסנת אותן בצנצנות זכוכית גדולה כך הן חשופות לכל בני המשפחה.

 

הבצק וה"קריצה"
הבצק וה"קריצה"

המילוי – מתחת לפני הבצק

ישנן עוגיות נימוחות המסתירות מליות מעניינות, הן מתחילות כגלילות ונפרסות לעוגיות בתום האפייה, על טעמן המיוחד של העוגיות הפריכות והנימוחות הללו דובר הרבה, והן כל כך אהובות שניתן למצוא אותן במרכולים ובשווקים השונים, אולם טעמן אינו מגיע לרמה של העוגיות הביתיות.

בהכנת עוגיות ממולאות אפשר להיות יצירתיים ולהשתמש במליות שונות אותן מכינים במיוחד. אך כשאנו דחוקים בזמן אפשר בהחלט להשתמש במליות מוכנות הנמכרות במרכולים, ולשדרג על ידי הוספת פירות מיובשים ואגוזים גרוסים שונים.

המלית בה אני משתמשת עשירה ומאוד מתוקה, לכן אני משמיטה את הסוכר מחומרי הבצק. יוצרים מהבצק גלילות ממולאות, ובתום האפייה, בעודן חמות, בוזקים עליהן אבקת סוכר ופורסים אותן לפרוסות וכך שומרים אותן.

 

 

הבצק

העוגיות הממולאות עשויות על בסיס בצק פריך המוכר כאחד הבצקים הנהדרים והקלים להכנה, כאשר משלבים בחומרי הבצק גביע אשל, יוגורט או שמנת חמוצה מקנים לבצק הפריך והמוכר עדינות,רכות ופריכות האופיינית לעוגיות הללו בלבד.

היות ואנו כבר עובדים עם סוג של בצק פריך בחרתי לחזור אל הבצק הבסיסי ולהכין מבחר עוגיות שובבות עם הילדים הקטנים בבית. הניחוחות שיעטפו את ביתכם והשמחה של הילדים יהפכו כל אחר צהרים שיגרתי לאירוע נפלא טעים ומתקתק.

מרקם העוגיות שונה בהתאם לסוג הבצק בו משתמשים: ישנן עוגיות מורכבות ועוגיות מהירות הכנה אתם תבחרו את אותן עוגיות המתאימות לכם.

 

הפינוק בצנצנת
הפינוק בצנצנת

 

חומרים בסיסיים להכנת עוגיות

קמח על כל סוגיו – תחליפי קמחים כמו: קקאו, קורנפלור (עמילן תירס), שיבולת שועל, קמח מצה ועוד.

סוכר, אבקת סוכר.

שומן- חמאה, מרגרינה, מחמאה, שמן קנולה.

נוזלים – מיץ, יין, מים, חלב.

מרככים ומעשירים – שמנת חמוצה, יוגורטים למיניהם, שמנת מתוקה, חלב סויה.

נותני טעם – וניל, רום, ג'ינג'ר יבש,ג'ינג'ר טרי, קינמון, אגוז מוסקט, מי זהר, מי ורדים, תמצית שקדים.

מעשירים – פירות מיובשים, אגוזים, קוקוס, שומשום.

ממרחים שונים – שוקולד, נוגט, ריבות, תמרים, פרג, תפוחים, ריבת חלב ועוד.

לעיטור- סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד ועוד.

מתפיחים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, שמרים או שמרים יבשים, אמוניאקה לאפייה.

 

כלים דרושים:

מעבד מזון ,מערבל מזון, קערות, נייר אפייה ,חורצי עוגיות בצורות שונות , עטרות נייר, סכינים, מערוך, תבניות תנור. מרית ושפכטל.

לאחסנה ומתנות – קופסאות פח,צנצנות זכוכית.

אחסנה

ניתן לשמור עוגיות בקופסאות פח אטומות, כך תשמר איכותן לאורך זמן וגם תמיד יהיה ברשותכם משהו מתוק להגיש. אפשר כמובן לשמור אותן בצנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית להניח על השיש כך שקיפות הזכוכית מזמינה את בני הבית לפתוח את הצנצנת ולנשנש במהלך היום.

מניסיוני חשוב להכין לפחות סוג או שתיים של עוגיות ולשמור במיכלים מתאימים. הכנת עוגיות דורשת זמן וסבלנות לכן מומלץ להכינן כשיש לכם אחר צהרים פנוילבילוי חמים במטבח.

 

 

  • טיפסקל

במתכוני בצק מקמח לבן, אפשרתמיד לשלב גם קמח מלא.

מתכונים בהם השימוש במרגרינהאו מחמאה אפשר תמיד להחליף בחמאה או בשמן קנולה. אפשר גם לשלב בינהם.

  • טיפסקללמלית מהירה

כיום ישנם בשווקים מבחר מליות מוכנות :פרג, שוקולד, תפוחים, תמרים, ריבת חלב ועוד. אפשר להשתמש בהן ולהעשירן באגוזים גרוסים, גרגרי שומשום, פתיתי קוקוס, נטיפי שוקולד ועוד. כמו כן במידה ונותרו לכם שאריות שונות של ריבות שעשיתם או קניתם אפשר לערבבם יחד, לדלל במעט מים חמים לקבלת מרקם אחיד, לטעום ולתקן טעמים ולהעשיר באחת התוספות המומלצות .

  • טיפסקללעוגיות פרווה

במידה ואינכם מעוניינים בעוגיות חלביות מטעמי כשרות אתם יכולים להחליף את החמאה במחמאה או במרגרינה ללא שומני טראנס. חלב אפשר להחליף במים או מיץ או שמנת צמחית או קצפת רי'צ.

  • טיפסקל לעוגיות מתנה

אין כמו הגשת קופסה דקורטיבית ובה מסתתרות מבחר עוגיות אותן הכנתם לאהובים עליכם

לשם כך רצוי שיהיו ברשותכם מספר כלים בסיסיים:

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.

קנו ניירות עטיפה חום, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת שם המוצר. בעזרתם עוטפים עוגיות ומגישים למכרים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here