עוגיות קוקוס אפויות

אנו בעיצומו של חול המועד פסח. בימים אלה יש הטורחים בהכנת מבחר מתוקים, ריבות וממתקים לקראת חגיגות המימונה. לעוגיות אתניות תדמית יש של עוגיות מסובכות, הדורשות מיומנות מקצועית גבוהה.

הגדרה זו אינה נכונה לכל סוגי העוגיות המוגשות בחג ובאירועי המימונה השונים.

הפעם בחרתי להציע הכנה פשוטה של עוגיות קוקוס אפויות – בסיוע הילדים. עוגיות אלה הן נפלאות להגשה, בכל זמן, ותמיד מעטרות את שולחן המימונה, שממש בפתח.




העוגיות הללו מדגימות את חוכמת הבישול והאפייה של המטבח הצפון-אפריקאי. הן נוצרו מתוך כוונה לתת מענה לכל החלמונים שנותרים אחרי שמהחלבונים הוכנו שלל עוגיות מרנג צבעוניות, המוכרות בשמות קצפיות או נשיקות.

העוגיות משלבות פתיתי קוקוס, חלמונים וסוכר. מעצבים את עיסת הבצק לכדורים פחוסים קלות או לצורת אגס. הן נכנסות לעטרות נייר ולאפייה קצרה של כשבע דקות, המייצבת אותן ומעניקה גוון קרמי קל.

 

עוגיות קוקוס אפויות

 

החומרים: לכ- 50 עוגיות

5 חלמונים

1 ביצה

קליפה מגוררת מלימון

1 כוס סוכר

1/2 4 כוסות קוקוס

לציפוי:

3/4 כוס קוקוס

3/4 כוס סוכר

לעיטור:

מעט מסמרי ציפורן

 

עוגיות קוקוס אפויות





אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים והביצה תוך הוספת הסוכר מספר דקות עד לקבלת קצף בהיר.

מוסיפים את הקוקוס והלימון מערבבים היטב. בקערית נפרדת מערבבים את הקוקוס והסוכר.

יוצרים כדורים מהבצק ומגלגלים בציפוי הקוקוס והסוכר מעצבים כחרוטים קטנים או כדורים.

מניחים בעטרות נייר מעטרים במסמר ציפורן. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-7 דקות לגוון זהבהב.

  • טיפסקל להצלחה

ניתן לחלק את הבצק לשניים או שלושה חלקים ולצבוע בצבע הרצוי. מוסיפים את הצבעים, אפשר טבעיים, בתחילת הלישה לקבלת גוונים אחידים ויפים.

מעטרים בסוכריות צבעוניות מיוחדות, שניתן לרכוש אותן בחנויות המתמחות. לקבלת גוון כמו מוקה אפשר להוסיף מעט אבקת נס קפה או אבקת קקאו.

 

עוגיות קוקוס אפויות

 

 

 

סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

15 תגובות

  1. וואו זה בדיוק מה שחיפשתי! המון המון תודה לך!!
    אשמח לדעת איך אני יכולה ליצור את הצבעים הטבעיים, במיוחד את הירוק והאדום / כתום שיצרת.
    שוב תודה לך על המתכון וההשקעה בתמונות היפות!

  2. היי פסקל, האם האפיה בטורבו?
    גם לגבי מרנג קוקוס- האם בטורבו? משום מה זה נכנס יפה לתנור אבל לאחר אפיה הצבעים נהיים עכורים ולא אחידים

    • הי דניאלה
      האפייה בתנור רגיל
      במידה ואת אופה בטמפ גבוהה או התנור שלך בטמ"פ המצוינת מחליף גוון לעוגיות
      הורידי ל80 מעלות והאריכי את משך האפייה זה קשור לתנור

  3. הי.
    לא נוצר לי בצק מהעיסה
    בקושי הצלחתי לעשות עיגולים
    לאחר שאפיתי הם מתפוררים מה הייתי צריכה להוסיף כדי שזה יהיה בצק?
    האם אפשר לחדש) לפורר ולהוסיף מה שיחבר אותם לבצק כדי שיהיו יציבים
    כי הם יצאו יפים בסך הכול.
    תודה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here