המתכון לעוגיות העשויות על בסיס שומשום, אגוזים, שקדים, בוטנים או בשילוב של שומשום עם בוטנים ושקדים. אופייניות בחגים ובמימונה.

בשאר החגים ניתן להחליף את השומשום והאגוזים למיניהם בכדורי בצק קטנטנים מטוגנים.

החומרים: ל- 15-20 עוגיות

200 גרם שקדים (בוטנים, שומשום, פישתן וכו')

לקרמל:

1 כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 כף מים

שמן לשימון

אופן ההכנה: 

קולים את השקדים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות תוך בחישה כשבע-עשר דקות.

שמים בסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון והמים וממיסים על אש נמוכה ומערבבים עד לקבלת קרמל בגוון חום בהיר (יש להיזהר לא לחרוך את הסוכר). מסירים מהאש.

מוסיפים את השקדים תוך בחישה. משמנים משטח עבודה ומכינים מערוך משומן היטב.

יוצקים את תערובת הקארמל והשקדים על המשטח המשומן, ובעזרת המערוך משטחים בזריזות עד שמתקבל משטח שקדים מקורמלים בעובי של כ-1 ס"מ.

אם העיסה לא התגבשה היטב או שהיא מתקשה טרם העברתה למשטח העבודה רצוי לחמם ולהמיס אותה במשך כמה דקות ורק אז לעביר למשטח המשומן.

בעזרת סכין חמה חותכים רצועות לאורך ברוחב של כ-3 ס"מ, אחר כך חוצים אותן באלכסונים ברוחב של כ-5 ס"מ ומקבלים מעוינים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here