עוגיות דקיקות מאוד מבצק פריך עדין עם תוספות ותבלינים. לשתי, רידדתי וקרצתי צורות ותוך שעה שעתיים ניצבו על השיש במטבחי צנצנות זכוכית שקופות ובהן עוגיות פריכות ומפנקות. הקפידו על רידוד דק בלי לפרק את העוגיות ובלי לשמן אותן יתר על המידה.

 

 

 * For the English recipe scroll down * 

 

החומרים: (לכ-50 עוגיות)

1 ק"ג קמח, מנופה

2 כוסות סוכר (רצוי אבקת סוכר)

1/2 1  שקיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 שקיות סוכר וניל או תמצית וניל משובחת

1/2 1 כפות קליפת תפוז, מגוררת

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

1/2 כפית קינמון (אפשר להוסיף גם קורט ציפורן)

2 כוסות שמן

2 כוסות מים

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם עוגיות פריכות במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם pascalpr.co.il@  :)

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים היבשים בקערה רחבה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את השמן והמים ולשים לבצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל חלק בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.  ( או כמה שיותר דק ) חורצים עוגיות בדוגמאות שונות. אני בחרתי בצורה מסולסלת.

עורכים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או משומנת), מסדרים במרווחים של 2 ס"מ בין אחת לשנייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק יזהיב. מצננים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר. שומרים בכלי סגור היטב.

 

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: חצי שעה

סוג המנה: פרווה

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here