

עוגיות דקיקות מאוד מבצק פריך עדין עם תוספות ותבלינים. לשתי, רידדתי וקרצתי צורות ותוך שעה שעתיים ניצבו על השיש במטבחי צנצנות זכוכית שקופות ובהן עוגיות פריכות ומפנקות. הקפידו על רידוד דק בלי לפרק את העוגיות ובלי לשמן אותן יתר על המידה.
* For the English recipe scroll down *
החומרים: (לכ-50 עוגיות)
1 ק"ג קמח, מנופה
2 כוסות סוכר (רצוי אבקת סוכר)
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 שקיות סוכר וניל או תמצית וניל משובחת
1/2 1 כפות קליפת תפוז, מגוררת
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
1/2 כפית קינמון (אפשר להוסיף גם קורט ציפורן)
2 כוסות שמן
2 כוסות מים
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם עוגיות פריכות במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם pascalpr.co.il@ :)
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים היבשים בקערה רחבה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את השמן והמים ולשים לבצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל חלק בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. ( או כמה שיותר דק ) חורצים עוגיות בדוגמאות שונות. אני בחרתי בצורה מסולסלת.
עורכים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או משומנת), מסדרים במרווחים של 2 ס"מ בין אחת לשנייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק יזהיב. מצננים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר. שומרים בכלי סגור היטב.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: חצי שעה
סוג המנה: פרווה
Ingredients
- 1 kg flour, sifted
- 2 cups sugar
- 2 packets baking powder
- 2 packets vanilla sugar
- 1 ½ tbsp orange zest
- 1 tsp lemon zest
- 2 cups oil
- 2 cups water
- Topping:
- ½ cup powdered sugar
Instructions
- Add all of the dry ingredients to a large bowl. Gradually add the oil and water while stirring. Mix well. Separate the dough into 6 equal parts.
- Flour your work surface and roll out each ball until it’s ½ cm thick. Use cookie cutters to cut out cookies. Place the cookies on a tray lined with baking paper (or greased), with 2 cm between each cookie.
- Bake in an oven that has been preheated to 180º for 20 minutes or until they begin to brown. Let them cool a little, then sprinkle with powdered sugar. Keep in an air-tight container.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 30 minutes.
- Status: Pareve.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק