מתכון לעוגיות פרח נהדרות. פשוטות להכנה, טעימות ובעיקר מהווה דרך נפלאה לעסיק את הילדים לבילוי של אחרי הצהרים.

זה הזמן ללמד מידות, יחסים, וכמויות, לישת בצק והכנת עוגיות תוך עיצוב ודיוק לקבלת עוגיות כריך בצורת פרח כשהריבה האדומה מבצבצת ממרכזה.

לבסוף מפדרים את העוגיות בפודרת שלג מאבקת סוכר.

 

החומרים: לכ 25-30 עוגיות

1 חבילת חמאה (של 200 גרם ) בטמפ' החדר , חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 2 כוסות קמח מנופה (300 גרם )

1 ביצה

1 כוס ריבה לפי הטעם רצוי ריבה אדומה (כמו- ריבת תות שדה או ריבה מעורבת)

לקישוט:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה: 

מעבדים במערבל חשמלי בעזרת וו גיטרה את החמאה חתוכה לקוביות , הסוכר והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.

מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד יחד עד לקבלת בצק הנתק מדפנות קערת המערבל.

מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

קורצים מספר שווה של עוגיות בחותכן בצורת פרח או כל הצורה הרצויה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.במחצית מכמות העוגיות קורצים עיגול קטם במרכז העוגיה

(ליצירת חור במרכזם). רצוי להיעזר בצנתר זילוף. שומרים על מחצית השנייה של העוגיות שלמות.

אופים 22 דקות בחום של 180 מעלות, בתנור שחומם מראש. מצננים.

מניחים בכפית מעט ריבה במרכז העוגיות השלמות. מכסים בעזרת העוגיות עם החור ומפדרים באבקת סוכר.

 

מניחים ריבה וסוגרים לכריך.
מניחים ריבה וסוגרים לכריך.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here