פעילות עם ילדים

מדי שנה, כשהחופש הגדול מגיע, אין גבול לשמחת הילדים בעוד ההורים נכנסים לכוננות ספיגה. טוב, מה אפשר לצפות כשחם בחוץ ולחוץ בבית?

אחרי שנושא הקייטנות מסודר, פחות או יותר, מתחיל החיפוש אחר שאר העיסוקים.

מה עושים איתם בסוף השבוע? מה עושים איתם כאשר הקייטנה נגמרת? חלק מהילדים שובצו למסגרות וחלק ממש לא רוצים מסגרת, מבחינתם זה הזמן לבטלה.

הקטנים רוצים לקום מאוחר ולרבוץ מול המסך, והבוגרים, כמו שכולם כבר יודעים, הופכים את היום ללילה ואת הלילה ליום.

חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. כאמא מנוסה
לארבעה בנים אני יודעת שזה לא קל, וככל שהם גדולים יותר זה נעשה אפילו קשה יותר.

אבל יש תקווה. במהלך השנים אימצתי שיטה שמחופשה לחופשה שכללתי ושיפרתי, בהתאם לילדים ולגילם.
כשילדי היו קטנים הכנתי איתם מאכלים שאינם מצריכים התעסקות מורכבת, ובחרתי במתוקים שלהכנתם עושים שימוש במוצרים מוכנים. בלי לאפות ולהשגיח על התנור או להשתמש בסכינים. הכנו כדורי שוקולד משאריות עוגה או ביסקוויטים, יצרנו את ציפויי השוקולד, בהיר או כהה, ואחר כך ניגשנו למלאכת היצירה.

ניתן בהחלט כמובן בהתאם לגיל הילדים לעלות את דרגות הקושי,  ולהשתמש בתנור לשם כך בחרתי להשתמש בבצק פריך, שהוא קל להכנה והכי קל לעבודה. הבצק מורכב בדרך כלל מקמח, מנוזלים (ביצים, מים, חלב ותחליפיו( ומשומן )חמאה, מרגרינה

ושמן). סוג השומן והנוזל שבהם משתמשים קובע את מרקם הבצק, מידת פריכותו ואיכותו. זהו בצק גמיש ורך, שממנו אפשר להכין סוגים שונים של עוגיות,

ובעיקר אפשר להתייחס אליו כאל בצק פלסטלינה, שממנו קורצים הילדים צורות ודמויות.

הבצק מקבל ומחבק לתוכו צבעי מאכל – רצוי לה להשתמש בצבעים טבעיים – כמו גם תערובות תבלין, קקאו, סוכריות עדשים, סוכריות מזרה, נטיפי שוקולד, טופי ותוספות כמו חמאת בוטנים, חמאת לוז ועוד.

בעוד החופש הגדול בעיצומו ולקראת סיום הקייטנות, הנה אופציה נפלאה לבילוי עם הילדים, בגילי 8 ומעלה.

מעצבים צורות ומשלבים גוונים

טיפסקל לטיפול בבצק פריך

יש ללוש את הבצק עד שכל החומרים מתאחדים, ולהניח במקרר כדי שהשומן

ייצב את הבצק.

רצוי לא ללוש יתר על המידה, היות שחום הידיים ממס את השומן ומקנה

תחושה שיש להוסיף קמח. עם הוספתו הבצק הופך לנוקשה מדי.

הבצק הפריך ניתן להקפאה. לקראת השימוש מעבירים אותו למקרר לצורך

הפשרה הדרגתית.

אם משתמשים בקמח רגיל, אפשר להוסיף ½־¼ כפית אבקת אפייה.

החומרים לעוגייה

לבצק בגוון בהיר:

1/2  חבילת מרגרינה / מחמאה או חמאה (100 גרם)

1/4 כוס אבקת סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפות מיץ תפוזים/חלב/חלב סויה

1/2 1 כוסות קמח מנופה

לבצק בגוון חום:

1/2 חבילת מרגרינה / מחמאה או חמאה (100 גרם)

1/4 כוס אבקת סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפות מיץ תפוזים/חלב/חלב סויה

2 כפות אבקת קקאו / שוקולית (אם משתמשים בשוקולית אפשר להוריד בכמות הסוכר,

מקבלים גוון חום בהיר יותר מהקקאו)

1/2 1 כוסות קמח מנופה

לעבודה ולעיטור:

סוכריות צבעוניות

סוכריות עדשים קטנות

מעט ציפוי שוקולד לעיטור ועיצוב פנים ועניים (אם מכינים סוכריות על מקל בצורת דובי כמו כאן)

חותכנים בגדלים ובצורות שונות

נייר אפייה, תבניות תנור

מעט קמח לקימוח משטח העבודה

מקלות לסוכריות על מקל

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את המרגרינה / חמאה , אבקת סוכר, סוכר וניל, מיץ לימון, והקמח. לשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק ביריעת פלסטיק ניצמד ומאחסנים שעה במקרר . מכינים באותה הדרך את הבצק הכהה ושומרים במקרר.

מכאן עוברים לעבודה בסגנון "חופשי"   פרי סטייל.

מקמחים משטח עבודה ,מערוך והבצק היטב  ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

בעזרת חותכני בצק  קורצים עוגיות בצורות שונות. ניתן למשל לקרוץ צורה גדולה, לחלץ מתוכה צורה קטנה כמו כוכב או לב, ולמלא באותה צורה בגוון אחר (ראו תמונה).

אפשר לעצב צורה של פני דובי ולהצמיד לפנים אוזניים בגוון אחר. מצמידים כל דוגמת עוגייה לקצה מקל ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני ( 180 מעלות) למשך כ– 25 דקות. מצננים. בעזרת ציפוי שוקולד משלימים את הקישוטים המתאימים.

עוגיות ילדים
  • טיפסקל לניצול שאריות בצק

כך תיצרו מקלות צבעוניים ומעוטרים

אחרי שהכנתם את כל סוגי העוגיות נשארים עם שאריות של בצקים בגוונים שונים.

במקום לזרוק ואו להתאמץ להכין את העוגיות הרצויות אפשר ליצור מהן עוגיות /או מקלות בגוונים שונים.

לשים  בצק בגוון אדום וירוק ויוצרים רצועות בצק אותן חותכים לקטעים מסדרים ברווחים בתבנית תנור

ואופים אותן בתנור שחומם בחום בינוני (180 מעלות ) כ- 25-20 דקות ומצננים.

 

לעיטור:

50 גרם שוקולד מרירי

2-1 טיפות שמן

50 גרם שוקולד לבן

סוכריות צבעוניות שונות

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד המריר עם מעט שמן במספר פולסים במיקרוגל .

ממיסים את השוקולד הלבן באמבט אדים

ומעטרים את עוגיות המקלות האפויים בזרזיפים של שוקולד מומס עליהם בוזקים סוכריות צבעוניות

ומגישים לילדים לנישנוש קטן

כך מנצלים את עודפי הבצק

 

סגנון וצילומים -פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here