

במהלך ימים אלו בהם אנו עסוקים בהכנת עוגות ועוגיות למשלוח בחבילות לחיילנו, היגיעו אלי המון המלצות להכנת עוגיות נהדרות לשינוע. כך קיבלתי את המתכון לעוגיות אלו מהמטבח העיראקי.
המתכון נשלח אלי על ידי הגולשת – כרמלה שמואלי שסיפרה שאמא ז"ל נהגה להכינן לאורך כל השנה. העוגיות הללו נהדרות לצד עם כוס תה או קפה מהבילים.
אני מכירה גרסה אחרת שלהן בה משלבים בבצק גם שקדים ואו אגוזים. אהבתי את זה שאין בהכנתן חומרים מיוחדים ובעצם החומרים נגישים בכל מטבח. החלטתי להכינן, תוך מספר דקות התקבל בצק פריך ועדין, שקיבל את ניחוחו המיוחד מתבלין ההל המצוי בו.


הכנתי אותן בהמלצת כרמלה בצורות שונות, טבלתי ולחצתיקלותכל עוגייה בגרגרי סוכר והכנסתי לאפייה. אחרי כ- 10 דקות אפייה התפשט באוויר ניחוח נפלא של אפייה מעורבב בבושם תבלין ההל.
מדבר אחד לא הזהירה אותי כרמלה, העוגיות נחטפות מהתבנית. כך קרה שהבן הצעיר שלי פשוט חיסל אותן אחת אחרי השנייה כאילו היו גרעינים, לקול מחאותי שאני צריכה לשלוח את העוגיות לחיילנו.
כך מצאתי עצמי נכנסת שוב למטבח להכין עוד עוגיות אך הפעם הכפלתי את הכמיות. לפנכם המתכון הכל כך פשוט וכל כך טעים.


בפעם הראשונה שהכנתי אותן הכנתי אותן בדיוק לפי המתכון – את המרגרינה ערבלתי עם הביצים הסוכר ומיץ התפוזים.
בפעם השנייה הוספתי אל תערובת הקמח תוך כדי עירבול המערבל את כל החומרים ועוד כף של קליפת תפוז מגוררת מצאתי שאין הבדל משמעותי זה יותר עניין של נוחות וטעם .


החומרים: לכ-60-70 עוגיות תלוי בצורת חותכני העוגיות ובגודלן.
1 ק"ג קמח מנופה
2 שקיות אבקת אפייה
1 כף גדושה הל
2 חבילות +2 כפות מחמאה או מרגרינה
1/2 1 כוסות סוכר
5 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים
לטבילה:
1 כוס סוכר


אופן ההכנה:
שמים בקערה רחבה את הקמח, אבקת האפייה וההל ומערבבים. מניחים בקערת מערבל חשמלי את המרגרינה (משתמשים בוו הגיטרה) ומערבלים תוך הוספת הסוכר, הביצים ומיץ התפוזים מערבלים לקבלת עיסה אחידה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את תערובת הקמח, מערבלים מספר שניות לקבלת בצק אחיד ורך.
מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו חלק אחד של בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. חורצי עוגיות בעזרת חותכנים בדוגמאות שונות.
מניחים בקערית את הסוכר נוטלים כל עוגייה וטובלים תוך לחיצת הידוק בסוכר. עורכים את העוגיות עם הסוכר על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או משומנת), מסדרים את העוגיות ברווחים אחת מהשנייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק יזהיב. מצננים שומרים בכלי סגור היטב.


טיפסקל
אפשר לגוון בבצק גם מעט קינמון או כף של קליפת תפוז מגוררת. אפשר להפחית מכמות הקמח כוס או שתיים ולהחליף באבקת שקדים.




הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק